Paris Fashion Week: Ο Οίκος Gucci και η διασκεδαστική πλευρά της μόδας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Paris Fashion Week: Ο Οίκος Gucci και η διασκεδαστική πλευρά της μόδας

Η συλλογή που έδειξε o Alessandro Michele στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, για τη σεζόν S/S 2019, είναι αφιερωμένη σε όσες έχουν συνηθίσει να φεύγουν τελευταίες από τα parties.

Η επιλογή του χώρου στο οποίο πραγματοποιήθηκε το fashion show του Οίκου Gucci για τη σεζόν S/S 2019 είναι ενδεικτική τόσο για το ύφος των ρούχων όσο και το μήνυμα που ήθελε να περάσει στο κοινό ο Creative Director του brand, Alessandro Michele. Tο θρυλικό, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, Le Palace, στη Μονμάρτρη, άνοιξε τις πόρτες του και σκούπισε το σκληρό και σκονισμένο χαλί του για να υποδεχθεί τα «underground ξωτικά» του σχεδιαστή. Άνδρες με φορέματα, σαν αυτά που είχε φορέσει ο Jean Paul Gaultier στα μοντέλα του πριν από 30 χρόνια σε μία αντίστοιχη επίδειξη μόδας, seventies δημιουργίες σε φλούο αποχρώσεις, παγιέτες, αλλά και tweed κοστούμια με σαφής αναφορές στις προηγούμενες nerdy συλλογές του Οίκου, ήταν μόνο μερικά από τα looks που εναλλάσσονταν πάνω στο catwalk.

https://www.instagram.com/p/BoG7wjWir1d/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading
GettyImages 1039410140
GettyImages 1039410306

Κομμάτια αφιερωμένα στις εμβληματικές γυναικείες περσόνες της δεκαετίας του '70 και του '80. Της Jane Birkin, η οποία ερμήνευσε και live στα μισά του show το «Baby Alone in Babylone», της Janis Joplin και της Dolly Parton. «Επανασυνδέομαι, μέσα από αυτήν τη συλλογή, με τη λαϊκή κουλτούρα», είπε Michele ενισχύοντας τη θέση του ότι δεν υπάρχουν «σωστοί και λάθος τρόποι, καθωσπρέπει και περιθωριακοί» στον τρόπο αυτοέκφρασης του κάθε ανθρώπου. Ήθελε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο την απλή και ανόθευτη διασκέδαση, την funny πλευρά της μόδας, η οποία δεν χωρίζεται σε φύλα και στυλ αλλά σε άτομα που θέλουν ή δεν θέλουν να περάσουν καλά. «Δεν επιθυμούσα να κάνω αυτήν την επίδειξη στον Λούβρο.

Επέλεξα ένα μικρό θέατρο που ήταν το σύμβολο μιας διαφορετικής σκηνής που δεν αντιπροσωπεύει το γαλλικό μεγαλείο», εξήγησε. «Έχω επιλέξει έναν τόπο όπου συνέβησαν συνηθισμένα πράγματα. Εκεί που θα μπορούσατε όλοι εσείς να συναντήσετε νέους εραστές, να χαρείτε και να περάσετε ατέλειωτες νύχτες», τόνισε ο Alessandro ολοκληρώνοντας το σκεπτικό του πίσω από τον σχεδιασμό αυτού του show. Αν το πέτυχε; To κοινό που χειροκροτούσε για αρκετά λεπτά όρθιο θα σου απαντήσει πως «ναι».

Δες επίσης: Oι Dolce & Gabbana αποκωδικοποιούν το DNA της μόδας μέσα από την collection S/S 2019