New Smart Casual: Βρήκαμε τα σακάκια και τα γιλέκα που σηματοδοτούν τη νέα εποχή του σοφιστικέ στυλ

Διονυσία Καλαποθαράκου
New Smart Casual: Βρήκαμε τα σακάκια και τα γιλέκα που σηματοδοτούν τη νέα εποχή του σοφιστικέ στυλ

Τα πιο κομψά στυλ πανωφοριού που μπορείς να φορέσεις αυτή την εποχή, έχουν και το μεγαλύτερο στυλιστικό ενδιαφέρον.

Copenhagen str S19 008

«Έξυπνη κοπέλα είναι αυτή που ντύνεται έξυπνα»…. δεν την έχει πει κανένας fashion guru την παραπάνω ρήση. Εμείς τη διατυπώνουμε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και εμπερικλείει ό,τι πιστεύουμε για το smart casual ντύσιμο που κάνει δυναμικό comeback αυτή την άνοιξη και γράφει από την αρχή τους κανόνες που παίζεται το παιχνίδι της μόδας. Βασικοί πρωταγωνιστές σε αυτό το hot trend, δεν είναι άλλοι από τα γυναικεία σακάκια και τα σακάκια.

Κομμάτια tailored αλλά και boho, σαν αυτά που θα δεις παρακάτω, θα είναι οι σύμμαχοί σου σε αυτή τη «νέα πίστα» που θες να περάσεις σε ό,τι αφορά τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Συνδυάζονται με corporate κομμάτια, δίνουν ένα twist σε ρομαντικά σύνολα, ταιριάζουν ακόμα και με minimal, αυστηρά οutfits κάνοντάς σε όχι μόνο να δείχνεις έξυπνα, αλλά και πολύ κομψά, ντυμένη. Δες τα 4 σχέδια που είναι must have για τη σεζόν και κάνε την επόμενη αγορά σου...τα μαγιό μπορούν να μείνουν για λίγο ακόμα γραμμένα στην shopping list σου, αυτά τα πανωφόρια όχι!

gileko

Γυναικεία γιλέκα μακριά

Φοριούνται πάνω από loose παντελόνες, ψηλόμεσα tailored pants, πάνω από στενές μίντι φούστες ακόμα πάνω από ladylike μονόχρωμα φορέματα. Δίνουν ένα smart twist ακόμα και στο πιο συμβατικό look ένω ταυτόχρονα, εξαιτείας του μήκους τους και της γραμμής του, δείχνουν πιο ψηλόλιγνη τη σιλουέτα μας.

ufasmatino gileko

Γυναικεία γιλέκα υφασμάτινα

Boho, με ethnic στοιχεία και «ταξιδιάρικη» αισθητική, αυτού του στυλ τα γυναικεία γιλέκα αποπνέουν ελευθερία και «μυρίζουν» καλοκαίρι. Βγάλε τα στεγανά που έχεις σε ό,τι αφορά το look σου και μην τα συνδέεις μόνο με αυστηρά looks. Γιλέκα, σαν το παραπάνω, ταιριάζουν με total white outfits, με jeans και cropped tops, με slip dresses, ακόμα και με μάξι εμπριμέ φούστες αν θες να κάνεις πιο «πικάντικη» μία καθημερινή σου εμφάνιση.

mayro sakaki

Μαύρα σακάκια

Μπορεί να έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το 1966 -όταν και ο Yves Saint Laurent παρουσίασε για πρώτη φορά το «Le Smoking», ένα μαύρο γυναικείο κοστούμι που έθεσε τις βάσεις για το ανδρόγυνο ντύσιμο που γνωρίζουμε σήμερα- αλλά το κλασικό, γυναικείο, μαύρο σακάκι δεν έχασε ποτέ την αίγλη του. Μέχρι και σήμερα αποτελεί ενδυματολογική σταθερά για κάθε γκαρνταρόμπα που θέλει να λέγεται «sophisticated». Ταιριάζει με τα πάντα (κυριολεκτούμε) και προσδίδει κύρος και φινέτσα. Αν δεν έχεις ήδη ένα κομμάτι σαν το παραπάνω… μόλις βρήκες την επόμενη αγορά που πρέπει να κάνεις.

gerge

Τζιν γιλέκο

Τα τζιν σακάκια, όπως και τα τζιν γιλέκα, είναι το αξεσουάρ αυτό που μπορεί να κάνει casual το look σου ανεξαρτήτως τι φοράς κάτω από αυτό. Αν είσαι οπαδός του grunge συνδύασέ τα με καρό πουκάμισα και floral φορέματα, αν λατρεύει τον μινιμαλισμό των 90s φόρεσέ τα με lingerie dresses. Aν πάλι «αποθεώνεις το athleisure από όπου και αν προέρχεται», με ένα παντελόνι φόρμας και ένα cropped top θα δείχνουν εκπληκτικά. Εσύ αποφασίζεις!