Maternity Style: Οι stars μας δείχνουν πώς εξελίχθηκαν οι ενδυματολογικές επιλογές ανά τα χρόνια

Maternity Style: Οι stars μας δείχνουν πώς εξελίχθηκαν οι ενδυματολογικές επιλογές ανά τα χρόνια

Ποιος είπε ότι τα ρούχα εγκυμοσύνης πρέπει να είναι φαρδιά και «βαρετά»;

«Η Meghan Markle δεν έχει χάσει ακόμα τα κιλά της εγκυμοσύνης, η Adriana Lima περπάτησε στο catwalk των εσωρούχων Victoria’s Secret δύο μόλις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού της. Η Kate Middleton βγήκε από το νοσοκομείο μετά τη γέννηση του τρίτου της μωρού με ένα preppy, κόκκινο φόρεμα και η Kim Kardashian φόρεσε nude allover επαναπροσδιορίζοντας τα όρια του ΄τι φοράμε στην εγκυμοσύνη και τι όχι’». Τις παραπάνω προτάσεις τις έχεις διαβάσει σίγουρα πάνω από μία φορά μέσα σε θέματα που αφορούν το maternity style των διασήμων, αλλά και απλές αναφορές σε γεννήσεις και εγκυμοσύνης. Και αυτό οφείλεται στο ότι το πώς μία γυναίκα –είτε μιλάμε για κάποια Hollywood star είτε για το κορίτσι της διπλανής πόρτας- «χειρίζεται» το στυλ και τη δημόσια εικόνα της στις περιόδους της εγκυμοσύνης και της λοχίας, είναι πιο «δύσκολος», πιο ευαίσθητος και ίσως πιο περίπλοκος από την καθημερινότητα και τις every day εμφανίσεις της. Όσο τρυφερή και χαρούμενη είναι η στιγμή της ζωής σου που κυοφορείς μία νέα ζωής, τόσο καταιγιστικές είναι και οι αλλαγές στο σώμα σου και γι’ αυτό μεταβάλεται και το τρόπος που επιλέγεις να το αναδείξεις.



Γιατί το ζητούμενο με τα ρούχα εγκυμοσύνης δεν είναι μόνο να αντιπροσωπεύουν την προσωπική αισθητική μας αλλά και να μην δυσφορούμε μέσα τους. Το μότο «όταν η άνεση συναντάει την κομψότητα» σε ό,τι αφορά το maternity style οφείλει και πρέπει να γίνεται πράξη. Τα looks εγκυμοσύνης εξελίσσονται ανά τα χρόνια όπως και όλα τα άλλα fashion trends. Το 1990 μπορεί να έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να φορέσει μία εγκυμονούσα στενή, ολόσωμη φόρμα, μέχρι που το έκανε η Kim Kardashian. Το logo T-shirt της Britney Spears στις αρχές του 2000, μέσα από το οποίο καλωσόριζε το μωρό της και θα το δεις στην παρακάτω gallery ήταν μία extreme επιλογή για την εποχή που πλέον θεωρείται mainstream. Τι θέλω να πω με αυτή τη mini ιστορική, fashion αναδρομή;

AP 19070426134964


H Meghan Markle (Photo Credit: AP Images)

Πως οι ενδυματολογικές επιλογές των stars ανά τα χρόνια καθορίζουν και την εξέλιξη του maternity style και το κάνουν να ξεφεύγει από τα παρωχημένα ρομαντικά φορεματάκια, τις παστέλ αποχρώσεις και τις υπερβολικά φαρδιές γραμμές. Μία γυναίκα μπορεί να είναι έγκυος και να «αγκαλιάζει τις καμπύλες της» αναδεικνύοντας τη θηλυκότητά της. Μπορεί να φοράει body conscious φορέματα χωρίς να μοιάζει εκκεντρική, να τολμάει ένα sexy cleavage και να πειραματίζεται με mix& match outfits. Μπορεί εν ολίγοις να φοράει ό,τι και σε οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής της αρκεί να νιώθει άνετα μέσα σε αυτό και να ενισχύει την αυτοπεποίθησή της. Στην παρακάτω gallery θα δεις μερικά από τα πιο κομψά και εμβληματικά σύνολα των πρωταγωνιστριών της διεθνούς showbiz και μέσα από αυτά θα δεις και στην πράξη την εξέλιξη του dress code της εγκύου. Γιατί η πιο τρυφερή περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας μπορεί να είναι και η πιο στυλάτη!
Δες επίσης: Πώς η Margot Robbie έγινε μέσα σε ένα καλοκαίρι η νέα αγαπημένη του Hollywood

AP 19177797746195


H Meghan Markle και η Κate Middleton (Photo Credit: AP Images)