H Μary Katrantzou παρουσίασε χθες ένα fashion show που έκοβε την ανάσα και σκόρπιζε την «ΕΛΠΙΔΑ»

Διονυσία Καλαποθαράκου
H Μary Katrantzou παρουσίασε χθες ένα fashion show που έκοβε την ανάσα και σκόρπιζε την «ΕΛΠΙΔΑ»

O Ναός του Ποσειδώνα φωταγωγήθηκε και υποδέχθηκε τη συλλογή S/S 2020 της Ελληνίδας σχεδιάστριας που διαπρέπει στο εξωτερικό. Η επίδειξη μόδας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τα έσοδα από το catwalk θα δοθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Digital prints, όγκοι, βολάν, φορέματα που συνεχίζουν να εμπνέονται από τα στοιχεία της φύσης –το νερό, τη γη, τον αέρα και τη φωτιά- όπως και στη συλλογή που παρουσίασε η σχεδιάστρια για τη σεζόν F/W 2019. Τα εμβληματικά πλέον Trompe-l'œil μοτίβα της Mary Katrantzou, «περπάτησαν» χθες το βράδυ κάτω από τη βαριά σκιά του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο που υποδέχθηκε για πρώτη φορά μία επείδηξη μόδας, βοηθώντας έτσι να ταξιδέψει μέχρι τα πέρατα του κόσμου αυτή η «ένωση» της αρχαίας ιστορίας μας με τη σύγχρονη αισθητική μας. O φωτισμός άλλαζε σύμφωνα με τις αποχρώσεις των «bigger than life» φορεμάτων της Ελληνίδας fashion designer που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

https://www.instagram.com/p/B3LEFHjHJC1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η παρουσίαση των ρούχων ήταν μινιμαλιστική, αφήνοντας το καθηλωτικό σκηνικό, αλλά και τις επιβλητικές γραμμές των κομματιών, να συγχρονιστούν και να μιλήσουν από μόνες τους. Φορέματα με extra volumed πτυχώσεις, με τα χρώματα της ελληνικής ελιάς –και κολιέ φτιαγμένο από τα κλαδιά της- με χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες, φτερά και embroidered gowns με σαφής αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, ενθουσίασαν το κοινό που συγκεντρώθηκε στο Σούνιο όχι μόνο για να παρακολουθήσει τη νέα συλλογή Mary Katrantzou αλλά και για να στηρίξει το φιλανθρωπικό σκοπό της επίδειξης και να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Άλλωστε η πιο συγκινητική στιγμή του show ήταν όταν τα αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στάθηκαν μπροστά στον διάδρομο που περπατούσαν τα μοντέλα και έστειλαν μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ένα μήνυμα «EΛΠΙΔΑΣ» και αισιοδοξίας.

Στην παρακάτω gallery θα δεις τα looks από το show S/S 2020 που κόβουν την ανάσα. Η μόδα δεν είναι μόνο τροφή για όνειρα και τρόπος έκφρασης, σε πολλές περιπτώσεις –όπως αυτή εδώ- είναι και το μέσο να κάνεις τα όνειρα αυτά πραγματικότητα. Να γεννήσεις και να χαρίσεις «ΕΛΠΙΔΑ».
Δες επίσης: H Angelina Jolie έφτασε κοντά στο να μην φορέσει ένα από τα πιο διάσημα φορέματα όλων των εποχών

https://www.instagram.com/p/B3LBQeroiFj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading