The Tie-Dye Effect: To πιο διάσημο fashion trend των 90s επιστρέφει δυναμικά αυτήν τη σεζόν

Κάππη Μελίνα
The Tie-Dye Effect: To πιο διάσημο fashion trend των 90s επιστρέφει δυναμικά αυτήν τη σεζόν

Σε μία ερώτηση του στυλ «τι θυμάσαι από όταν ήσουν μικρή;» θα απαντούσες σίγουρα «αυτές τις ξεβαμμένες μπλούζες που φορούσαμε στο Γυμνάσιο». Και φέτος «οι μνήμες σου» θα ζωντανέψουν στυλιστικά.

McCartney S19 015
McCartney S19 021

Αν κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια θα θυμηθούμε εκείνο το T-shirt με τα ακανόνιστα χρώματα και σχέδια που δεν έλειπε από την ντουλάπα καμιάς μας. Και επειδή ως γνωστόν η μόδα κάνει κύκλους τα tie-dye ρούχα επέστρεψαν. Θρυλικοί οίκοι της Ηaute Couture όπως η Prada και η Stella McCartney στις νέες τους συλλογές το καλοκαίρι,παρουσίασαν μια νέα, ανανεωμένη εκδοχή της αντικομφορμιστικής αυτής τάσης . Μας ταξίδεψαν σε όμορφες αναμνήσεις και μας θύμισαν ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης με πολλά όμορφα χρώματα που διαρκώς εξελίσσεται και εξελίσσει. Με ρούχα που θυμίζουν καμβά από ακουαρέλα, που δεν υπακούν σε νόρμες, παραμόνο στη φαντασία και συμβολίζουν την ελευθερία και την δημιουργικότητα ξυπνώντας το μικρό παιδί που κρύβουμε μέσα μας!

Stella McCartney
Έτσι, οι Εβδομάδες Μόδας ανά τον κόσμο πλημμύρισαν από χρώματα με σχεδιαστές όπως η ιδιαίτερη Collina Strada να παρουσιάζει τη συλλογή της AW19 έχοντας διακοσμήσει με ακανόνιστα σχέδια τα σακάκια, τα πουλόβερ και τα φορέματα της και τον ξεχωριστό Eckhaus Latta με τα άναρχα αποχρωματισμένα denim κομμάτια του.

Stella McCartney
Σε μια εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διψούν για την τελειότητα της εικόνας, η μόδα προάγει την ελευθερία της έκφρασης και μας υπενθυμίζει ότι για να είναι κάτι όμορφο δεν χρειάζεται να είναι τέλειο αρκεί να είναι πηγαίο και ανεπιτήδευτο!
Πάρε, λοιπόν, τις τέμπερες και τα basic λευκά σου T-shirts και μεταμόρφωσέ τα στο πιο in και happy κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου!
Δες επίσης: H Ελληνική Εβδομάδα Μόδας μόλις τελείωσε και αυτές είναι οι καλύτερες εμφανίσεις των celebrities