Keanu Reeves: O grunge lover των 90s ωρίμασε και απέκτησε ένα διαχρονικά κομψό στυλ

Διονυσία Καλαποθαράκου
Keanu Reeves: O grunge lover των 90s ωρίμασε και απέκτησε ένα διαχρονικά κομψό στυλ

Παραμένοντας ο πιο συμπαθητικός star του πλανήτη.

1992: Ο Coppola γυρίζει τον «Dracula», όπου στο πλευρό του Gary Oldman παίζει ο νεαρός Keanu Reeves και η ακόμα πιο νεαρή Winona Ryder. Ο σκηνοθέτης δίνει σαφείς οδηγίες, ο πρωταγωνιστής πρέπει να φωνάξει στην ηθοποιό. Πρέπει πάση θυσία να την κάνει να κλάψει. Το απαιτεί το σενάριο και η δραματουργική του κατεύθυνση. Ο Keanu αρνείται να το κάνει. Είναι ενάντια στο χαρακτήρα του να της ασκήσει λεκτική βία, έστω και για τις ανάγκες ενός ρόλου. Αυτό το περιστατικό από τo backstage των γυρισμάτων έχει γίνει viral είδηση τις τελευταίες μέρες. Το περιέγραψε η Ryder σε συνέντευξή της και όλες μαζί κάναμε «puppy eyes» τη στιγμή που το διαβάσαμε.

keanu reeves

Ο Κeanu Reeves είναι τόσο αυθεντικά ευγενής που δεν μπορεί ούτε να παίξει τον «κακό». Δεν το γράφουμε ως υποκριτικό ελάττωμα, αλλά σαν την πραγματικότητα που μας κάνει να θυμόμαστε γιατί όλος ο πλανήτης μπορεί να μην υποκλίνεται στο ταλέντο του, αλλά υποκλίνεται σίγουρα στον χαρακτήρα του. Ο 55χρονος ηθοποιός βρίσκεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας σχεδόν 35 χρόνια τώρα. «Ενηλικιώθηκε» στα κινηματογραφικά πλατό και δεν έγινε το «κακό παιδί που έσπαγε δωμάτια ξενοδοχείων» (γεια σου Johnny Depp), oύτε ο «αιώνιος σύζυγος κάποιας διάσημης με θέματα εθισμού σε ουσίες» (συγνώμη Brad Pitt). Ήταν το τρίτο μέρος της «αγίας τριάδας του Hollywood» τη δεκαετία του 1990, που σχεδόν αξίζει τον χαρακτηρισμό «άγιος».

Ο Keanu Reeves το 2015 (Photo Credit: AP Images)

Από το «Point Break» (1991) και τα σερφάδικα πουκάμισα της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, στο «Δικό μου Αϊντάχο» της ίδιας περιόδου και στο rebel street style των 90s, ο Κeanu εξελίχθηκε στυλιστικά μέσα από τις ταινίες του. Έγινε πιο «εσωστρεφής» την περίοδο που γύριζε το «H τελευταία φορά που αυτοκτόνησα» (1997), αποδείχθηκε οπαδός του μινιμαλισμού και του κλασικού style combo: μονόχρωμο T-Shirt – υφασμάτινο παντελόνι, όταν γύριζε το «Matrix» (1999) και το millenium τον βρήκε μέσα σε μονοχρωματικά κοστούμια και το one-color look που χαρακτηρίζει τις επίσημες εμφανίσεις του μέχρι και σήμερα.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις όλη τη στυλιστική του εξέλιξη, η οποία δεν είναι δραματική γιατί αποπνέει και αυτή αυτό που μας βγάζει ολόκληρη η δημόσια εικόνα του ηθοποιού: συμβατότητα, ηρεμία και ένα αβίαστο coolness. Δεν πειραματίζεται με χρώματα, πάντα αγαπούσε το μαύρο, το γκρι, το χακί και τις γήινες αποχρώσεις. Ο Saint Laurent τον επέλεξε πέρυσι ως πρόσωπο του label γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο… έχει ένα χαρακτηριστικό dark dandy look χωρίς να «κρύβει εκπλήξεις». Ο «Θλιμμένος Πρίγκιπας» του Hollywood εμπνέει εμπιστοσύνη με αυτά που λέει, με αυτά που κάνει, με αυτά που φοράει.

Δες επίσης: Fruit Print: Αν δεν είναι αυτό το πιο καλοκαιρινό μοτίβο, τότε ποιο είναι;