Τα 80s τα αγαπάμε γενικά, τα αγαπάμε και ειδικά για αυτό το fashion trend

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα 80s τα αγαπάμε γενικά, τα αγαπάμε και ειδικά για αυτό το fashion trend

Μας το σύστησαν πριν από πολλά χρόνια και φέτος θεωρείται η τάση της σεζόν!

Puffy Sleeves: Τα φουσκωτά μανίκια που αγαπήσαμε στα πιο funky tops της δεκαετίας του 1980, είναι και πάλι στη μόδα. Και για να είμαστε ακριβείς τη «μεγάλη επιστροφή» την έχουν κάνει στις συλλογές των σχεδιαστών και στα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας από το φθινόπωρο του 2019. Στη συνείδηση και στην γκαρνταρόμπα μας όμως καθιερώθηκαν φέτος. Αυτό το «φασαριόζικο» micro trend που εντοπίζεται στα μανίκια του φορέματος ή της μπλούζας μας, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα στυλιστική παρακαταθήκη από την πιο πολύχρωμη και loud δεκαετία της μόδας, τα 80s.

Και αυτό όχι μόνο επειδή είναι από τη φύση του εντυπωσιακό, έχει goth και new romantic στοιχεία και είναι δύσκολο να μην το προσέξεις, αλλά επειδή κολακεύει και τη σιλουέτα. Ναι, πολύ καλά διάβασες. Οποιοδήποτε fashion item προσθέτει όγκο και στο πάνω μέρος της σιλουέτας, δημιουργεί το εφέ της κλεψύδρας σε έναν μεσογειακό σωματότυπο και κάνει τη φιγούρα μας πιο θηλυκή. Επίσης είναι μία «παιχνιδιάρικη» λεπτομέρεια που σε δείχνει στυλάτα ντυμένη χωρίς να έχεις καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια.

Τα «ακούμε» και τα δύο θετικά και ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τα 80s γι΄αυτό. Και για την Debbie Harry και για το «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» και για πολλά ακόμα κομμάτια της pop κουλτούρας μας που χρήζουν ξεχωριστές αναφορές σε άλλα άρθρα.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: Φορέματα που θα λατρέψεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση

https://www.instagram.com/p/B-fN-zgJkUC