Mία νέα συλλογή με πετσέτες θαλάσσης μας διδάσκει την απόλυτη «Geometria»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Mία νέα συλλογή με πετσέτες θαλάσσης μας διδάσκει την απόλυτη «Geometria»

Η brand Αnaskela δίνει στο φετινό καλοκαίρι κάτι από τη συμμετρία των μαθηματικών και τη δημιουργικότητα των εικαστικών τεχνών, μέσα από την τελευταία του collection με τίτλο… «Geometria»!

Abyss Blue

Από τον Θαλή τον Μιλήσιο, μέχρι τον Πυθαγόρα και το φιλοσοφικό σύστημα του Καντ, ο οποίος μιλούσε για «καθαρή εποπτεία», η οποία ουσιαστικά ήταν γεωμετρικά σχήματα μέσα από τα οποία όριζε της αρχές της σύγχρονης ψυχανάλυσης, η γεωμετρία (aka Geometria) είναι μία λέξη και μία έννοια που έχει καταγραφεί στο DNA μας, έχουμε μάθει να τη χρησιμοποιούμε από τα σχολικά χρόνια μέχρι την ενήλικη ζωή μας. Είναι μία λέξη που φέτος το πιο cool, ελληνικό brand πετσετών θαλάσσης, το Anaskela, αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να την «εφαρμόσει» και στη μόδα. Όχι αθροίζοντας τις δύο πλευρές ενός ορθογωνίου τριγώνου για να βρούμε την υποτείνουσα, αλλά δημιουργώντας μία νέα συλλογή πετσετών με το ομώνυμο, άκρως «μαθηματικό», όνομα. Η «Geometria» το φετινό καλοκαίρι «ορίζεται» μέσα από 13 so stylish, unisex σχέδια με graphic prints σε γήινους, μπλε, πορτοκαλί, κοραλλί και πράσινους τόνους και μία αντίστοιχη «mini me» collection, την «Geometria Kids» με 4 υπέρκομψες παιδικές πετσέτες για να διαλέξεις παρόμοια με τη δική σου για το παιδί/βαφτιστήρι/ανιψάκι σου.

Αbyss Blue

Cove Purple
Jetty Pink
Swell Pink


Η κάθε πετσέτα της συλλογής Geometria είναι 180χ90 εκατοστά, πολύ ελαφριά, από απορροφητικό υλικό που δεν πιάνει καθόλου χώρο όταν τη διπλώσεις και την τοποθετήσεις μέσα στη τσάντα σου. Αν αυτό δεν είναι άριστη εφαρμογή της γεωμετρίας στο beachwear και στο καλοκαίρι μας, τότε τι είναι. Η συλλογή «Geometria» μπορεί να είναι βασισμένη σε κύκλους, παραλληλόγραμμα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα τριγώνων και παραλληλογράμμων, αλλά η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της βρίσκεται στη θάλασσα, στις ακτές, στους κυματισμούς της, στον πλούσιο βυθό και στους κοραλλιογενείς υφάλους της.

Cove Purple
Τα μοντέλα «Swell» και «Prism», σε ροζ αποχρώσεις και στο χρώμα της λεβάντας αντίστοιχα, είναι ήδη μέσα στη λίστα με τα must have fashion items για αυτήν τη σεζόν. Και δεν με σκέφτομαι μόνο σε κάποια παραλία της Κιμώλου ή της Μάνης να ξαπλώνω αναπαυτικά πάνω τους και να διαβάζω το βιβλίο μου. Σκέφτομαι πόσο στυλάτες και μοναδικές δείχνουν ακόμα και τυλιγμένες γύρω από τη μέση μου σαν παρεό με 70s αισθητική και πολύ μα πολύ απαλό ύφασμα. Η γεωμετρία στο γυμνάσιο και στο λύκειο μας μάθαινα να αντιλαμβανόμαστε τον χώρο και τα σχήματα, να σκεφτόμαστε με τρόπο ορθολογικό και να λειτουργούμε με «αποδείξεις» και «θεωρήματα».

Jetty Pink
Η «Geometria» αρκετά χρόνια αργότερα μας μαθαίνει πως η μόδας δεν χωράει σε κουτάκια που γράφουν απέξω μοναχά «ρούχα» και «αξεσουάρ», αλλά το πραγματικό στυλ φτάνει μέχρι τις πετσέτες θαλάσσης μας και ευχαριστούμε το brand Anaskela για αυτήν τη νέα γνώση. Άλλωστε η γνώση είναι δύναμη… και φέτος είναι και fashion statement ακόμα και στην παραλία.

Swell Pink