O αέναος ρομαντισμός του Jacquemus μέσα από το τελευταίο του show για τη σεζόν S/S 2021

Διονυσία Καλαποθαράκου
O αέναος ρομαντισμός του Jacquemus μέσα από το τελευταίο του show για τη σεζόν S/S 2021

Στον φυσικό δρυμό της περιφέρειας του Vexin της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε χθες ίσως το πιο λυρικό show του σχεδιαστή.

«H ιδέα πίσω από αυτήν τη συλλογή, την «L'Amour» ξεκίνησε ως κάτι διαφορετικό. Φαντάστηκα ανθρώπους να μαζεύονται για να γιορτάσουν την αγάπη. Οι χορογραφίες του Alexander Ekman με τους χορευτές να «πετούν» στον αέρα, η ταινία του Emir Kursturica, «Στον Καιρό των Τσιγγάνων» και ο μαγευτικός ρεαλισμός της… Αυτές οι σκηνές αντιπροσώπευαν στο μυαλό μου «τελετές αγάπης», μεγάλες και μικρές. Αλλά αυτό που είναι τόσο όμορφο για τη συλλογή «L'Amour» είναι το πώς μπορεί να αντέξει η αγάπη- μερικές φορές ακόμη και να γίνει ισχυρότερη – όταν ξαφνικά χωρίζονται οι άνθρωποι που είναι μαζί. Όχι πολύ καιρό πριν τη σύλληψή της, με την ομάδα μου χωρίστηκε μεταξύ μας, ήμασταν όλοι στα σπίτια μας και αισθανόμασταν την επιθυμία να εργαστούμε πάνω σε ένα νέο όραμα. Από αυτήν την επιθυμία γεννήθηκε η συλλογή-σύμβολο της αγάπης. Γίναμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, κάθε βήμα της οποίας αντιπροσωπεύει τη δημιουργική διαδικασία που εκτελείται με αγάπη. Στην πραγματικότητα, κάθε απόφαση που λαμβάνω σχετικά με το brand JACQUEMUS βασίζεται πρώτα στην αγάπη και την κοινή λογική. Με αυτήν τη μικρότερη συλλογή, που παρουσιάζεται κυρίως στην οικογένεια και τους φίλους μας, φέρνουμε τους εσωτερικούς μας κόσμους στην ύπαιθρο, «ερμηνεύοντας» με τρόπο προσιτό και απτό τα υφάσματα και τα αξεσουάρ που βλέπουμε γύρω μας. Η ομάδα μου έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες, και είμαι τόσο ευγνώμων που φτάσαμε εδώ. Για μένα, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να δουν ότι μια πραγματική γιορτή της αγάπης (aka «L'Amour») είναι καθολική.» Simon

https://www.instagram.com/tv/CCwX9MXjcKM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Mε αυτό το εισαγωγικό σημείωμα στο Instagram o Simon Porte Jacquemus παρουσίασε στο ευρύ κοινό τη συλλογή του με το ποιητικό όνομα «L’Amour» (Aγάπη) για τη σεζόν S/S 2021. Μέσα σε ένα τεράστιο χωράφι με στάχυα, στο φυσικό δρυμό Vexin της Γαλλίας, τα μοντέλα του Jacquemus έμοιαζαν να αιωρούνται πάνω από τη γη και να αναδύονται μέσα από το θέρος. Ανάμεσα στους 100 μόνο καλεσμένους στήθηκε ένα ξύλινο catwalk 600 μέτρων πάνω στο οποίο τα μοντέλα, άντρες και γυναίκες, παρουσίασαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Oι εμβληματικές πλέον mini bags του label, εναλάσσονταν με πραγματικά καλάθια με φρούτα, τα κοσμήματα ισορροπούσαν ανάμεσα στο ethnic και στο funky παίζοντας τόσο με τις αλυσίδες, όσο και με μακραμέ λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/CCvPFqaj2-A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ρούχα, από λινό μετάξυ και βαμβάκι κινούνταν στα χρώματα της γης με παστέλ, mint και μαύρες και μπλε εξάρσεις δημιουργώντας την ιδανική summerish γκαρνταρόμπα που θα είχε από μία πρωταγωνίστρια του Fellini μέχρι την πιο σύγχρονη, ευρωαπαία εργαζόμενη γυναίκα. Ρομαντικά φορέματα με μπανέλα στο μπούστο, ψηλόμεσα loose παντελόνια με wrap tops, minimal μεταξωτές φούστες σε ίσια γραμμή και «πειραγμένα» slip dresses με 90s αναφορές, μας έδειξαν πως ένα fashion show μπορεί να γίνει viral ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Αρκεί να εκφράζει και να σκορπίζει την «Αγάπη». Και το ταλέντο του Jacquemus να κάνει κάθε γυναίκα που ντύνει να νιώθει και να δείχνει αιθέρια όμορφη, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αγαπάει.
Δες επίσης: To να αγοράσεις μαγιό είναι πολύ εύκολο... αν προσέξεις αυτά τα τέσσερα σημεία!

https://www.instagram.com/p/CCtmZ9ND3kS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading