Ένα Instagram account μετατρέπει συσκευασίες fast food σε iconic τσάντες

Μαρία Ροδίτη
Ένα Instagram account μετατρέπει συσκευασίες fast food σε iconic τσάντες

Ένα σχεδιαστικό δίδυμο, που αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στην έμπνευσή του με έναν εντελώς πρωτότυπο και οικολογικό τρόπο.

Η Chiara Rivituso και ο Matteo Bastiani είναι ένα ζευγάρι από την Ιταλία, που μετά από πολλά χρόνια καριέρας στο χώρο της μόδας- και συγκεκριμένα στο fashion design τσαντών και αξεσουάρ για άλλα brands-, αποφάσισαν να ανοίξουν έναν λογαριασμό στο Instagram και να μετατρέπουν συσκευασίες fast food και άλλων διάφορων προϊόντων σε iconic τσάντες, που έχουν λανσάρει διάσημοι Οίκοι Μόδας, όπως Prada, Christian Dior κλπ.

Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν όταν το ζευγάρι των Ιταλών σχεδιαστών ήθελε να ξεπεράσει τα όρια του και να δημιουργήσει όσο περισσότερο μπορούσε. Η πρώτη τους τσάντα- από fast food συσκευασίες πάντα- ήταν η Balenciaga Bazar shopper bag. «Στην αρχή είχαμε την περιέργεια να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και εστιάσαμε στην επαναχρησιμοποίηση. Το challenge που θέσαμε στους εαυτούς μας ήταν να κάνουμε mix & match σε πράγματα από την καθημερινή μας ζωή και να τα ‘’χωρέσουμε’’ στον iconic κόσμο της μόδας, εξερευνώντας τη δυνατότητα να τα ανταλλάξουμε», λέει η Chiara Rivituso.

Η πρώτη συλλογή τσαντών της Chiara και του Matteo ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και κατασκευάστηκε από πλαστικές σακούλες. «Θέλαμε να φέρουμε την τέχνη τού να δημιουργείς λεπτομέρειες πάνω στο δέρμα σε αντικείμενα της καθημερινότητάς μας», επισημαίνει η Chiara. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να μοιράζονται τις δημιουργίες τους στον κοινό τους λογαριασμό @camera60studio, με μεγάλη απήχηση από το κοινό και με τους ακολούθους τους να ξεπερνούν πλέον τους 22.000. Και έτσι, κατέληξαν να δημιουργήσουν από χρησιμοποιημένα περιτυλίγματα και συσκευασίες iconic τσάντες, όπως τη Saddle Bag του Οίκου Dior, τη Fendi Baguette κ.ά.

https://www.instagram.com/p/B-uCVr3qSGD

Το lockdown λόγω κορονοϊού σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο για το project του ζευγαριού. Όταν ο Covid-19 «χτύπησε» και έμειναν στο σπίτι, οι δυο τους προσπάθησαν να φτιάξουν κάτι κυριολεκτικά από το τίποτα. Απλώς, εξερεύνησαν τι υπήρχε μέσα στο σπίτι και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν όλα τα υλικά που είχαν διαθέσιμα. Έτσι, έφτιαξαν μια τσάντα-αντιγραφή του Οίκου Stella McCartney από… κουτί μπισκότων.

https://www.instagram.com/p/B-No1PEKEWB

Φυσικά, πίσω από όλη αυτήν την ενασχόληση και τη δημιουργία, υπάρχει μια μεγαλύτερη φιλοσοφία και ένα νόημα. Επειδή η Chiara και ο Matteo χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμες συσκευασίες προωθούν και μια πιο βιώσιμη νοοτροπία. «Σκοπός μας είναι να επικοινωνήσουμε στον κόσμο την οπτική μας για ένα βιώσιμο περιβάλλον», λέει χαρακτηριστικά η Chiara Rivituso. «Θα θέλαμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να δημιουργεί παρά να πετάει και θέλουμε μέσα σε όλο αυτό να εμπλακούν και τα διάσημα brands. Και ευτυχώς βλέπουμε ότι όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται απέναντι στην ανακύκλωση».

Κι αν αναρωτιέσαι αν αυτές οι τσάντες μπορούν με κάποιον τρόπο να φτάσουν στην πόρτα σου, δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική. Ωστόσο, το σχεδιαστικό δίδυμο ευελπιστεί σε μια μελλοντική έκθεση για τις τσάντες, αλλά και στη δημιουργία μιας ολόκληρης συλλογής. «Προτιμάμε να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη σειρά, παρά να πουλάμε μεμονωμένα προϊόντα. Αγαπάμε την ιδέα της συλλογής και της επανάληψης», εξηγεί το ζευγάρι από την Ιταλία.

https://www.instagram.com/p/B_vEblSqvuE

Cover photo: @camera60studio

Διάβασε ακόμα: Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις αυτήν την old-school τάση του φετινού καλοκαιριού;