The Nap Dress: Το είδος φορέματος που «άνθισε» στο lockdown και θα το φοράμε όλο το 2020

Διονυσία Καλαποθαράκου
The Nap Dress: Το είδος φορέματος που «άνθισε» στο lockdown και θα το φοράμε όλο το 2020

Από το κρεββάτι στη δουλειά... κυριολεκτικά χρειάζεσαι ένα ρούχο.

To «nap dress», δηλαδή το φόρεμα ύπνου, πήρε το όνομά του από την Nell Diamond, ιδρύτρια του fashion brand «Hill House». Η Νell με αυτόν τον όρο προσπάθησε να περιγράψει τα βαμβακερά ή από βισκόζη, μονόχρωμα φορέματα του label της που αισθητικά θα μπορούσαμε να τα φορέσουμε και ως «μπλούζες ύπνου» αλλά φέτος έχουν αναβαθμιστεί και με το κατάλληλο styling αποτελούν μία φρέσκια, στυλιστική πρόταση για τα casual looks μας.

«Nap dresses», με μανίκια ή λεπτές τιράντες είδαμε στα πιο διάσημα e-shops σε όλη τη διάρκεια του lockdown. Από το ASOS, μέχρι το &Other Stories και το Target, το άνετο αυτό κομμάτι πρωταγωνίστησε στο timeline μας και συνεχίζει να μας απασχολεί και την μετά Καραντίνας εποχή. «Επιλέξαμε να προωθήσουμε ένα είδος φορέματος μέσα στο οποίο μπορούμε να εκφράσουμε το στυλ μας αλλά να είμαστε και άνετες. Την περίοδο που καθόμασταν αποκλειστικά σπίτι κάτι τέτοιο είχε ‘διπλό’ νόημα», είπε η Diamond στο site Refinery 29.

https://www.instagram.com/p/CEpR7fRD6OU

Xωρίς υπερβολή, ίσως αυτό δεν είναι μόνο το «ρούχο της πανδημίας» αλλά και ολόκληρου του 2020. Μία χρονιά που το overstyling και η εξωστρέφεια στις ενδυματολογικές μας επιλογές έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, είναι απολύτως φυσιολογικό κομμάτια με casual αισθητική και comfy χαρακτήρα να διεκδικούν μία μόνιμη θέση στην γκαρνταρόμπα μας.

https://www.instagram.com/p/CEJ2ubFJMvw

Αυτό το φθινόπωρο συνδύασε το δικό σου «nap dress» με ένα ζευγάρι Dr. Martins ή απλές biker boots, με sneakers και mules και κάνε fashion statement με minimal τρόπο όλες τις ώρες της ημέρας. Σαν να έχεις μόλις σηκωθεί από το κρεββάτι σου αλλά να είσαι και ultra fashionable ταυτόχρονα… #δυοσεενα
Δες επίσης: Bag Trends F/W 2020-2021: Όλες οι τάσεις στις πιο κομψές τσάντες της σεζόν