5 στυλ μαύρου φορέματος που πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας όπως και αν μας αρέσει να ντυνόμαστε

Διονυσία Καλαποθαράκου
5 στυλ μαύρου φορέματος που πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας όπως και αν μας αρέσει να ντυνόμαστε

Σε ό,τι αφορά τo L.B.D. (aka Little Black Dress) υπάρχει μία γενικότερη σύμπνοια. Γιατί; Γιατί είναι ένα ρούχο που μας απασχολεί όλες, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Το «μαύρο φόρεμα» είναι ίσως το πιο διάσημο λήμμα στο λεξικό της μόδας. Όλες έχουμε διαβάσει, φορέσει ίσως και γράψει κάτι γι’ αυτό. Και όλες θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο ακόμα γυρίζει αυτός ο πλανήτης. Το 1920 η Coco Chanel και ο Jean Patou σχεδίασαν το πρώτο «Μικρό Μαύρο Φόρεμα» περνώντας στην ιστορία ως οι «εφευρέτες» (όρος αδόκιμος μα περιγραφικός για ό,τι αφορά τη μόδα) του πιο πολυφορεμένου στυλ ρούχου και περνώντας τα χρόνια αυτό το χρηστικό και κομψό κομμάτι εξελίχθηκε και ανανεώθηκε.

Σήμερα το βρίσκουμε στις συλλογές σχεδόν όλων των Οίκων Μόδας και σε όλα τα economy brands, σε διάφορα μήκη και στυλ. Από goth με όγκο και βολάν (Giambattista Valli) μέχρι preppy chic σε 60s ύφος (Chanel), τα black dresses είναι ίσως το πιο αγαπημένο ρούχο για μεγάλο αριθμό γυναικών σε Ευρώπη και Αμερική. Και εμείς δεν θα εξαιρέσουμε τον εαυτό μας από αυτές.

Επειδή όμως, όσο και αν αγαπάμε αυτό το plain είδος ρούχου, δεν μπορούμε να το έχουμε σε όλα τα σχέδια στη ντουλάπα μας παρακάτω θα βρεις τα πέντε πιο so hot right now, πιο κομψά και πιο απαραίτητα για να «βγει» με υψηλή αισθητική και fashionable διάθεση και το φθινόπωρο, αλλά και ο χειμώνας, του 2020.

Δες ποια δεν έχεις και πρόσθεσέ τα τώρα στη shopping list του Σεπτεμβρίου. «Το μαύρο άλλωστε είναι ένα τόσο χαρούμενο χρώμα»… τα έχει πει αυτά η Μorticia Addams, δεν το λέμε εμείς.
Δες επίσης: Padded Muscle Tee: Πού μπορείς να βρεις και πώς μπορείς να φορέσεις αυτήν τη στυλάτη μπλούζα