Understated Luxury: Πολυτελή υλικά και απλές γραμμές για όλα τα statement κομμάτια της σεζόν

Διονυσία Καλαποθαράκου
Understated Luxury: Πολυτελή υλικά και απλές γραμμές για όλα τα statement κομμάτια της σεζόν

Πλεκτά φορέματα, μεταξωτές φούστες, κομμάτια από κασμίρι και οικολογικό δέρμα, οριοθετούν τη «νέα πολυτέλεια» εν μέσω πανδημίας.

Είναι κάπως «άδικο» να προσπαθούμε να αποδώσουμε τα trends για τη σεζόν F/W 2020-21 σε συνθήκες πανδημίας, lockdown και αυτοαπομόνωσης. Και λέω «άδικο» γιατί αυτά διαμορφώθηκαν και παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό στην προ Covid-19 εποχή. Το περασμένο Φεβρουάριο είδαμε όλοι καρέ καρέ τα σημαντικότερα catwalks του πλανήτη και τις τάσεις που «περπάτησαν» πάνω σε αυτά να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στα extravagant ρούχα για πάρτι και στα neutral, καθημερινά κομμάτια που βασίζονται στα φίνα υλικά και στην υψηλή ποιότητα σχεδιασμού και κατασκευής.

Συνειδητά «προσπερνάμε» τα πρώτα και «στεκόμαστε» στα δεύτερα. Η «κατανοητή πολυτέλεια» είναι ο fashion όρος που θα διαβάζεις ολόκληρο τον χειμώνα του 2020, τον χειμώνα της πανδημίας, και αφορά τα must have κομμάτια της σεζόν. Ρούχα από κασμίρι, μαλλί, μαλακό οικολογικό δέρμα, αλλά και πρώτης τάξεως βαμβακερά σε nude, καφέ και γήινες αποχρώσεις,διεκδικούν μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας αυτήν την περίοδο όπου ο χρόνος που περνάμε μέσα στο σπίτι έχει αυξηθεί αισθητά. Το ότι, βέβαια, η indoor «διασκέδαση» είναι (σχεδόν) μονόδρομος δεν την κάνει λιγότερα ενδιαφέρουσα και σίγουρα δεν πρέπει να κάνει εμάς λιγότερο κομψές.

«Βλέπουμε τους σχεδιαστές να επιλέγουν να παρουσιάσουν πραγματικά φορέσιμα κομμάτια αυτήν την περίεργη εποχή», λέει στο www.whowhatwear.co.uk η Elizabeth von der Goltz, Διευθύντρια Πωλήσεων του Net-a-Porter. «Αυτό αντικατοπτρίζει την επιθυμία του καταναλωτή να κάνει πιο προσεγμένες αγορές έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα επενδύοντας τώρα σε fashion items που θα φορά για πάντα. Η γκαρνταρόμπα μας θα είναι φέτος πιο χρηστική από ποτέ, γεμάτη με πολυτελή, αγαπημένα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους και σε πολλές, διαφορετικές εποχές», εξηγεί η Goltz.

H πολυτέλεια φέτος βασίζεται στην ποιότητα και στη διαχρονικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό. Χαρακτηρίζεται «κατανοητή» γιατί τα high end κομμάτια του φθινοπώρου είναι «εύπεπτα» και υπηρετούν έναν σχεδιασμό που αντέχει στον χρόνο. Η δημιουργία μιας «ήσυχης» γκαρνταρόμπας βασισμένης σε ποιοτικά υλικά ίσως είναι το fashion project που όλες πρέπει να βάλουμε στον εαυτό μας για να κρατηθούμε απασχολημένες μία εποχή, σαν και αυτήν, που η εξωστρέφεια «δεν μας επιτρέπεται». Τροφή για σκέψη...
Δες επίσης: Face Mask Jewelries: Όλα τα «κοσμήματα» που μπορείς να φορέσεις με τη μάσκα σου