Το φθινοπωρινό πανωφόρι που χρειάζεσαι τώρα υπάρχει και λέγεται shacket

Μαρία Ροδίτη
Το φθινοπωρινό πανωφόρι που χρειάζεσαι τώρα υπάρχει και λέγεται shacket

Shacket ή shirt jacket. Όπως θέλεις πες το!

Το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο περίεργη εποχή του χρόνου. Στυλιστικά τουλάχιστον. Το πολύ πρωί που ξεκινάς να πας στη δουλειά η ψύχρα είναι αισθητή, στη συνέχεια της ημέρας η ζέστη εμφανίζεται και το βραδάκι που επιστρέφεις σπίτι η θερμοκρασία και πάλι πέφτει. Το καταλαβαίνεις ότι ο καιρός σού κάνει ένα σκοτσέζικο ντους και σε βάζει στη διαδικασία να αλλάξεις πολλές φορές γνώμη για το τι ρούχα θα φορέσεις.

Και εκεί ακριβώς έρχεται η στιγμή να κατεβάσεις από την ντουλάπα τα φθινοπωρινά jackets για να έχεις κάτι να «ρίχνεις πάνω σου». Το πιο πολυφορεμένο πανωφόρι αυτήν την εποχή και ίσως αυτό που θα πιάσεις πρώτο στα χέρια σου είναι το denim jacket. Μια διαχρονική επιλογή που συνδυάζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όλες τις ώρες της ημέρας.

Το φετινό φθινόπωρο, ωστόσο, άλλη είναι η τάση που θα σου δώσει μια θέση ανάμεσα στα πιο στυλάτα κορίτσια της σεζόν. Ο λόγος για το… shacket ή shirt jacket. Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομά του, πρόκειται για ένα jacket που μοιάζει με πουκάμισο-θα το δεις καλύτερα στην παρακάτω gallery- έχει όμως πιο «βαρύ» ύφασμα.

Το shacket, το οποίο παρουσίασαν στις συλλογές Fall/Winter 2020-2021 Οίκοι Μόδας, όπως Fendi, Jacquemus και Celine, μπορείς να το βρεις φέτος σε βαμβακερή, μάλλινη, σουέντ, denim ή κοτλέ υφή και σε εμπριμέ ή μονόχρωμη εκδοχή. Φυσικά, μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα. Με denim παντελόνι και λευκό πουκάμισο για casual chic εμφανίσεις, αλλά και με leggings και sneakers δημιουργώντας το απόλυτο athleisure σύνολο. Κάνε, λοιπόν, αυτήν τη σεζόν τη στυλιστική σου ανατροπή, άσε στην άκρη το denim jacket σου και δημιούργησε τα πιο κομψά και άνετα looks με τη μεγαλύτερη τάση στα πανωφόρια. With shacket you’ ll rock!

Cover photo: @natashattodd

Διάβασε ακόμα: Οδηγός Αγοράς: 10 κολάν για cool εμφανίσεις εντός και εκτός γυμναστηρίου