Hanky Panky: H «πράσινη φιλοσοφία» στην υπηρεσία των πιο κομψών lingerie

2 SHARES

Οι 2 γυναίκες-ιδρύτριες του αγαπημένου μας lingerie brand, Hanky Panky, Gale Epstein και Lida Orzeck, αποτέλεσαν πρωτοπόρους της μόδας εφαρμόζοντας μια πιο eco-friedly φιλοσοφία τόσο στη ζωή τους όσο και στην εταιρία τους, απορρίπτοντας την λογική της μόδας «μιας χρήσης».

Πίσω στο μακρινό 1977, όταν και ιδρύθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως brand εσωρούχων, το Hanky Panky, οι όροι «eco-friendly» και «sustainable» ήταν σχεδόν άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Η κοινωνία μας και ακόμα περισσότερο ο κόσμος της μόδας δεν είχε ασχοληθεί ακόμα με την έννοια της βιωσιμότητας όταν οι 2 ιδρύτριες της εταιρίας, Gale Epstein και Lida Orzeck, αποφάσισαν να το κάνουν.

Σκεπτόμενες πρωτοποριακά και καινοτόμα αποφάσισαν να εφαρμόσουν στα funky εσώρουχά τους μια πιο πράσινη φιλοσοφία στη διαδικασία κατασκευής τους, απορρίπτοντας την λογική της μόδας «μιας χρήσης». Αυτές οι δύο ταλαντούχες γυναίκες όρισαν τις αρχές του «slow fashion κινήματος» (ρούχα που έχουν διαχρονική αξία και επαναχρησιμοποιούνται) πριν αυτό γίνει cool!
HankyPanky SignaureLace chai

Και με ένα τέτοιο ξεκίνημα δεν μας κάνει καμία εντύπωση το γεγονός πως σήμερα το αγαπημένο μας signature lace brand αποτελεί έμπνευση και σημείο αναφοράς για όλον τον κλάδο του εσωρούχου: τα υπέροχα σχέδιά που ξεκίνησαν από ένα σετ lingerie κεντημένων από χειροποίητα vintage μαντήλια, κατασκευάζονται μέσα από μια διαδικασία που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Η αμερικανική εταιρία συνεχίζει, από το 1977 έως και σήμερα, να παράγει όλα της τα προϊόντα στις ΗΠΑ, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας, την περιορισμένη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, την μείωση των ρύπων και απορριμμάτων αλλά και την βέλτιστη ποιότητα πρώτων υλών.
HankyPanky SignaureLace ClassicLeopard

Η τοπική παραγωγή βοηθά επίσης στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και την εξασφάλιση ηθικών συνθηκών για όλους: όλα τα εργοστάσια κατασκευής των συλλογών Hanky Panky είναι καταχωρημένα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία διαθέτει αυστηρό νομικό πλαίσιο για την προστασία της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Hanky Panky όμως δεν σταματά εδώ: συνεχίζει να καινοτομεί συνεχώς παράγοντας νέα προϊόντα προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας όπως εσώρουχα από ανακυκλωμένες ίνες, ίνες βιολογικής καλλιέργειας και ίνες με οικολογική σήμανση.
HankyPanky SignaureLace DottyBows

Πίσω από τα πιο κομψά, κολακευτικά και στυλάτα εσώρουχα δεν κρύβεται απλά ένα ακόμα lingerie brand, αλλά ένας ολόκληρος οικολογικός και ηθικά σωστός τρόπος σκέψης. Κομμάτια που τα έχεις ξεχωρίσει για την απόλυτα μαλακή, πατενταρισμένη δαντέλα τους και την υπέροχη χρωματική τους παλέτα, αποτελούν βασικά «συστατικά» μιας όμορφης ιστορίας μόδας, χτισμένης γύρω από την αγάπη για το γυναικείο σώμα, τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας.
HankyPanky SignaureLace seashell

Γιατί όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, το σώμα μας και τη φύση γύρω μας μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν και στην Hanky Panky το ξέρουν αυτό εδώ και 43 χρόνια.

Ιnfo: Ανακάλυψε τη συλλογή Hanky Panky σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

https://www.facebook.com/HankyPanky

https://www.instagram.com/hankypankyltd/

https://twitter.com/hankypankyltd

https://www.youtube.com/user/hankypanky1977

Αποκλειστικός Διανομέας για την Ελλάδα: DTP Group, www.dtpgroup.gr

2 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ