Οδηγός Αγοράς: 10 βελούδινα ρούχα για να αγοράσεις φέτος στις εκπτώσεις & να τα φοράς & του χρόνου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Οδηγός Αγοράς: 10 βελούδινα ρούχα για να αγοράσεις φέτος στις εκπτώσεις & να τα φοράς & του χρόνου

Ένα υλικό σαν και αυτό, που κάνει όλα μας τα ρούχα να φαίνονται ακριβά, δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Θες να αποκτήσεις φέτος, που λόγω πανδημίας δεν βγαίνουμε κα πολύ από το σπίτι, ένα διαχρονικό trend που θα μπορείς να φοράς και τα επόμενα χρόνια; Τότε πολύ καλά έκανες και άνοιξες αυτό το άρθρο γιατί το «velvet trend» είναι εδώ για εσένα και εμείς θα στο «συστήσουμε» για ακόμα μία σεζόν.

Αν δεν είσαι σίγουρη πώς να περιγράψεις την τάση του βελούδου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε: είναι ρετρό, λειτουργεί «καλά» για την εμφάνισή τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και είναι το απολύτως αντίθετο του sexy. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται περιοριστικό με την πρώτη ανάγνωση, σε ένα δεύτερο επίπεδο είναι καλό για την γκαρνταρόμπα, και το στυλ σου εν γένει, το να είναι και πάλι hot ένα υλικό σαν το βελούδο το οποίο είναι από τη φύση του σοφιστικέ και sexy. Εμείς ρίξαμε μια ματιά σε μερικές χειμερινές εμφανίσεις από τα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας, όπως Valentino και Chanel, και παρατηρήσαμε ότι ακόμη και ένα vintage fashion item από βελούδο, όπως το μαντίλι μπορεί να ερμηνευτεί με σύγχρονο τρόπο και να μετατραπεί σε ένα από τα πιο cool αξεσουάρ το οποίο μπορείς να φορέσεις αυτή τη σεζόν.

Λοιπόν, γιατί να περιοριστείς μόνο με τα denim και τις φόρμες, όταν μπορείς να βάλεις μία εντυπωσιακή -αλλά άνετη- βελούδινη παντελόνα ή ένα blazer σε κόκκινη, μπλε, κυπαρισσί, ακόμα και μουσταρδί απόχρωση; Μπορείς να το δοκιμάζεις και σε σχετικά νέα χρώματα και αποχρώσεις, όπως το ροζ, το τυρκουάζ και το μπορντό και είναι μία βασική ιδέα για να απομακρυνθείς από τις safe επιλογές των μονότονων μαύρων και καφέ ρούχων. Ρίξε μια ματιά στη γκαλερί και δες μερικές από τα αγαπημένα μας fashion items για αυτή τη σεζόν, τα οποία μπορείς να αποκτήσεις τώρα με έκπτωση και να τα φοράς για πολλούς χειμώνες ακόμα! Παραφράζοντας λίγο το τραγούδι των Velvet Underground, «Venus in Furs» θα κλείσω λέγοντας… «Κiss the boot of shiny shiny velvet»!
Δες επίσης: Chanel Couture S/S 2021: Μία πρόσκληση σε έναν γάμο που δεν θα μπορούσες να αρνηθείς…