Εσύ μπορεί να πίστευες ότι ξεμπερδέψαμε από αυτά τα παπούτσια, οι σχεδιαστές όμως έχουν άλλη άποψη

Διονυσία Καλαποθαράκου
Εσύ μπορεί να πίστευες ότι ξεμπερδέψαμε από αυτά τα παπούτσια, οι σχεδιαστές όμως έχουν άλλη άποψη

Αυτό το shoe trend «φορέθηκε πολύ» στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Αν αναλύσεις λίγο πιο διεξοδικά -σαν γνήσια Νεοϋορκέζα ή σαν κάποια που τέλος πάντων έχει δει πολύ Sex&The City στη ζωή της- την προσωπογεωγραφία του Μεγάλου Μήλου θα δεις πως τα clogs πάντα υπήρχαν στην γκαρνταρόμπα των indie κοριτσιών του Brooklyn. Ειδικά τα μοντέλα των εταιριών Birkenstock και Dansko δεν έφευγαν από τα πόδια τους χειμώνα-καλοκαίρι. Πριν λίγο καιρό είδαμε όμως αυτά τα αντικειμενικά «άσχημα» παπούτσια που θυμίζουν τσόκαρα, να αναβαθμίζονται και να βγαίνουν σε luxury εκδοχή μέσα από τα σχέδια των οίκων Valentino, Proenza Schouler και Hermés.

https://www.instagram.com/p/CKAVkLhgfb_

Στη συνέχεια υπήρχε μία δημιουργική παύση και ύστερα ήρθε η φετινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που μπορεί να πραγματοποιήθηκε όλη «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω της πανδημίας αλλά δεν μας στέρησε την πληθώρα νέων τάσεων. Ή και κάποιων όχι και τόσο νέων που απλά επανέρχονται… όπως τα clogs που θα δεις στην παρακάτω gallery.

Tην αρχή έκανε το αμερικάνικο brand ΑREA που παρουσίασε δύο ζευγάρια από αυτά τα «τσόκαρα» διακοσμημένα με Swarovski. Ύστερα ακολούθησαν brands όπως τα Victor Glemaud, Veronica Beard και PH5 που πρότειναν τα clogs ως μέρη nerdy, sporty αλλά και απόλυτα εκλεπτυσμένων συνόλων. Αν δεν είσαι οπαδός των ugly shoes μπορεί αυτό το σύντομο comeback να σε βρίσκει σύμφωνη, αν όμως υπηρετείς και εσύ το δόγμα που λέει πως «τα τσόκαρα είναι για τις διακοπές και όχι για την πόλη» τότε λυπάμαι, βρίσκεσαι μπροστά σε ακόμα μία τάση που πρέπει απλά να αγνοήσεις!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 blazers για να έχεις το πιο κομψό ανοιξιάτικο πανωφόρι άμεσα