Ποιος είπε ότι η μάσκα προσώπου δεν μπορεί να κάνει πιο κομψό ένα σύνολο;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ποιος είπε ότι η μάσκα προσώπου δεν μπορεί να κάνει πιο κομψό ένα σύνολο;

Ή για την ακρίβεια δέκα σύνολα... σαν και αυτά που σου παρουσιάζουμε στην παρακάτω gallery.

maska me palto

Κάθε χρόνο τέτοιο εποχή γράφουμε για τις τάσεις του επόμενου χειμώνα καθώς οι Εβδομάδες Μόδας σε Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο μόλις ολοκληρώθηκαν. Και φέτος το κάναμε και μπορείς να τα μάθεις όλα μπαίνοντας εδώ, σε αυτήν την υποκατηγορία του Queen.gr. Φέτος, όμως, βιώνουμε ταυτόχρονα και μία πιο δυστοπική πραγματικότητα όπου πριν ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της μόδας, ας σταθούμε λίγο περισσότερο στο παρόν. Αυτό, λοιπόν, περιλαμβάνει τις μάσκες προσώπου και η αντίληψη πως όταν τις φοράμε αυτομάτως «υποβιβάζουμε» το στυλ μας είναι πέρα για πέρα λάθος. Το στόμα και τη μύτη μας κρύβουμε, όχι την αισθητική και το look μας. Kαι στην παρακάτω gallery έχουμε δέκα φωτογραφίες από street style εμφανίσεις και δέκα αντίστοιχα styling tips που αποδεικνύουν ό,τι γράφουμε παραπάνω.

Μέχρι να ξαναβγούμε στους δρόμους, στα καφέ, στα μαγαζιά και στα κέντρα διασκέδασης, ας κάνουμε την social πραγματικότητά μας, λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Πώς; Ξεφεύγοντας από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο νοσταλγίας μιας εποχής που μάσκα φορούσαμε μόνο όταν κάναμε βουτιές στη θάλασσα και προσπαθώντας να εγκλιματιστούμε με τον πιο fashionable τρόπο στο σήμερα. Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου θα μας βοηθήσουν σε αυτήν την «προσαρμογή».

Διάλεξε το πιο ευφάνταστο σχέδιο face mask, αυτό που έχεις με τις φραουλίτσες, με τα graphic prints, με μότο ή και μία απλή γαλάζια από το φαρμακείο. Φόρεσε το αγαπημένο σου top, χτένισε τα μαλλιά σου, βάψε τα μάτια σου αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και βγες για περίπατο με τη μάσκα σου χωρίς να αισθάνεσαι πως κανείς δεν θα ασχοληθεί με σένα και το look. Είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας όπως είναι και του στυλ μας. Και πέρα από το μήνυμα που περνάμε (δεν είμαστε ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε διαφημιστικό σποτ του Υπουργείου Υγείας, αλλά είναι γεγονός πως η μάσκα είναι υποχρεωτική και πρέπει να τη φοράμε παντού και πάντα) το να εντάξουμε μία τέτοια υφασμάτινη ή και χειρουργική μάσκα προσώπου σε κάθε look μας, θα βοηθήσει και εμάς αλλά και τους γύρω μας να αποδεχτούμε πιο εύκολα -και πιο στυλάτα- τις σημερινές συνθήκες.
Δες επίσης: Η Kate Middleton βρήκε την μπλούζα που θέλουμε να φοράμε όλη την άνοιξη