Είναι τα custom made κολιέ η νέα τάση στα κοσμήματα;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Είναι τα custom made κολιέ η νέα τάση στα κοσμήματα;

Μετά το name necklace της «Carrie Bradshaw», έρχεται ένα νέο trend στα μενταγιόν που θα μας κάνει να «λάμψουμε». Κυριολεκτικά!

«Tα κοσμήματα πρέπει να λένε μία ιστορία, μία ιστορία που να αναδεικνύει το μοναδικό στυλ των γυναικών που τα επιλέγουν», αυτό τουλάχιστον λέει το savoir-faire της μόδας. Πώς όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό στην εποχή της αυτοματοποίησης και της παντοδυναμίας των economy brands. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα μοναδικό, vintage κομμάτι με όλα τα καταστήματα κλειστά εδώ και μήνες και πώς μπορούμε να επενδύσουμε σε μία custom made παραγγελία σε κάποιο κοσμηματοπωλείο τη στιγμή που ξέρουμε πως κάτι τέτοιο θα μας βγάλει εντελώς εκτός budget;

Όλοι αυτοί οι παράμετροι έφτασαν να μας απομακρύνουν από την αναζήτηση κοσμημάτων μοναδικών «με ιστορία» και αισθητική προσαρμοσμένη στο προσωπικό μας γούστο. Από την εποχή που η πιο fashionable, τηλεοπτική ηρωίδα, η «Carrie Bradshaw» φορούσε ένα κολιέ με το όνομά της γραμμένο πάνω, η αλήθεια είναι πως είχαν περάσει πολλά χρόνια που είχαμε να δούμε ένα personalized jewelry trend να «ανθίζει».

https://www.instagram.com/p/CKCXcLlBn0J
kolie copy

Μέχρι και φέτος! Αυτήν την άνοιξη τα custom made κολιέ με charms που μπορείς να επιλέξεις εσύ και να «φτιάξεις» (κυριολεκτικά!) πάνω σου, είναι στη μόδα. Το concept για να φτιάξει το δικό σου necklace είναι απλό: Επιλέγεις αρχικά την αλυσίδα, το είδος και το μέγεθός της, στη συνέχεια επιλέγεις το μήκος της: κολιέ-choker έως super long στα 90 εκ.
Τέλος διαλέγεις τα charms που θες να έχει πάνω με βάση το σχέδιό τους. Επιλέγοντας διαφορετικά μήκη αλυσίδας, μπορείς με τα ίδια charms να παίζεις με τους συνδυασμούς και να δημιουργείς διαφορετικά κοσμήματα ανάλογα με τη διάθεση σου ή να τα φοράς και όλα μαζί αν είσαι οπαδός του layering.

Η συλλογή Charms Club της Galleria Armadoro έχει όλα τα παραπάνω κομμάτια για να κάνεις το δικό σου, custom made κολιέ: Ασημένια κοσμήματα επιχρυσωμένα σε χρυσό 18 καρατιών πάχους 1.5 micron, σε πολύ προσιτές τιμές και charms με σύμβολα που σε χαρακτηρίζουν, όπως pearl charms ή το ζώδιό σου! Επίσης μπορείς να χαράξεις και ένα μότο πάνω στο tag του κρεμαστού, δωρεάν. Επιλέγεις τι θες να έχεις στο λαιμό σου, ποια «ιστορία» θες να πεις αυτό το καλοκαίρι και φοράς κάτι μοναδικό που μπορεί να μην έχει πάνω το όνομά σου (βλέπε «Carrie», αλλά σίγουρα έχει την προσωπική σου σφραγίδα.
Δες επίσης: Η «περίεργη» σχέση ανάμεσα στα shapewear και στο κίνημα του body positivity