Aυτή η συλλογή ρούχων σε κάνει να νοσταλγείς τα καλοκαίρια της νιότης σου, τα καλοκαίρια των 90s...

Διονυσία Καλαποθαράκου
Aυτή η συλλογή ρούχων σε κάνει να νοσταλγείς τα καλοκαίρια της νιότης σου, τα καλοκαίρια των 90s...

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας ελληνικά fashion brands, το «We__Are», παρουσιάζει για τη νέα σεζόν μία collection-φόρο τιμής στα παγωτά «Laky Cap», στις βιντεοκασέτες με το «Mικρό μου Πόνυ» και σε ό,τι άλλο αγαπούσαμε στο Δημοτικό.

002 copy
003

«Πριν ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε τη συλλογή S/S21, αναρωτηθήκαμε τι μας κάνει πραγματικά αυθόρμητα να χαμογελάσουμε. Και βρήκαμε απάντηση στο παρελθόν: στις αναμνήσεις μας. Οι αναμνήσεις μιας εποχής ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς και αθωότητας: τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Τα θρυλικά 90s καλοκαίρια που μας στιγμάτισαν και πάντα θα ανατρέχουμε σε αυτά, τα τόσο δημιουργικά χρόνια, ως πηγή έμπνευσης», μας είπαν οι δημιουργοί πίσω από το brand WE__ARE, τα αδέρφια Καλλιόπη και Πέτρος Πετροζέλης.

Έτσι με βάση όσο πράγματα αγαπούσαμε μικροί και δεν ξεπεράσαμε ποτέ την αίσθηση ευφορίας που μας δημιουργούσε η εικόνα τους, δημιουργήσαν τα πιο ευφάνταστα, ρετρό prints του φετινού καλοκαιριού και με αυτά έντυσαν matching sets, midi φορέματα, mini φούστες, παντελόνια, vintage inspired μπλούζες και ελαφριά jackets. Πάνω στην πιο αισιόδοξη σειρά ρούχων που έχουμε δει τελευταία, αποτυπώνεται όλη η νοσταλγία για εκείνα τα καλοκαίρια που γινόμασταν ευτυχισμένοι με τα πιο απλά πράγματα.

«Η δροσερή αίσθηση του πρώτου μπάνιου στη θάλασσα, τα φρεσκοκομμένα αγριολούλουδα από τους αγρούς, τα ώριμα σύκα σε κοφίνια μαζεμένα κατευθείαν από τα δέντρα, οι παγωμένες σπιτικές λεμονάδες και βυσσινάδες, η αληθινή μυρωδιά των λαχανικών και φρούτων από το μποστάνι του χωριού, η μεσημεριανή σιέστα διαβάζοντας ‘μίκυ μάους’, τα κοχύλια και τις πέτρες από την παραλία που αργότερα ζωγραφίζαμε, τα μεζεδάκια στη ταβέρνα δίπλα στο κύμα, τα παγωτά ξυλάκια και πύραυλοι να λιώνουν στο χέρι, οι διακοπές στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά, το νανουριστικό τραγούδι των τζιτζικιών τα ζεστά μεσημέρια, το πρωινό με ζεστό ζυμωτό ψωμί και χειροποίητη μαρμελάδα, τα ατελείωτα παιχνίδια στις αλάνες μέχρι τη δύση του ήλιου, την αλμύρα της θάλασσας στα μαλλιά, το μάζεμα αχινών, τα μπρατσάκια και οι φουσκωτές βάρκες, το κρυφτό και το κυνηγητό, η γεύση από καρπούζι στα χείλη, τα βράδια που περάσαμε μετρώντας αστέρια και κάνοντας παιδικά όνειρα, το δροσιστικό σοκολατούχο γάλα για απογευματινό, οι βουτιές από βραχάκια και τις ‘πατητές’ στο νερό, τα γόνατα γεμάτα μελανιές, οι κασέτες με τις αφιερώσεις, ο τελικό απολογισμό των παγωτών και των μπάνιων…. Όλες αυτές οι όμορφες, νοσταλγικές και ‘αθώες’ εικόνες αντικατοπτρίζονται στα νέα μας σχέδια», μας είπαν τα δύο αδέρφια και oι ιδιοκτήτες του brand WE__ARE όταν τους ρωτήσαμε τι βρισκόταν στο moodboard τους -ποιες εικόνες/αναμνήσεις/γεύσεις/συναισθήματα- όταν ετοίμαζαν αυτήν τη collection τους.

https://www.instagram.com/p/CMjXnVsFcSQ

Πίσω από τα «ανέμελα» σχέδια, που θα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, κρύβεται μία ξεχωριστή ιστορία. Μία μοναδική «εικόνα» που ανυπομονεί να γίνει δική σου και να την «εντάξεις» σε ένα look που θα γίνει -με το κατάλληλο styling- ξεχωριστό όσο εσύ και οι αναμνήσεις σου. Και να μην θέλαμε ακόμα να πούμε από τώρα «Καλό Καλοκαίρι» είναι δύσκολο να κρατηθούμε βλέποντας αυτά τα ρούχα….
Δες επίσης: SAG Awards 2021: Όλες οι εμφανίσεις από τη χθεσινή βραδιά