Body Positive: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχεδιαστές υπογράφουν μια plus size συλλογή ρούχων

Διονυσία Καλαποθαράκου
Body Positive: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχεδιαστές υπογράφουν μια plus size συλλογή ρούχων

Τα κομψά, καλοραμμένα ρούχα δεν πρέπει να έχουν «ένα μέγεθος» και η νέα collection, DINA by MI·RŌ, για το φετινό καλοκαίρι το αποδεικνύει.

miro dina 1

Πολύχρωμα matching sets, εντυπωσιακά kimonos, κομψά wrap φορέματα, boho kaftan dresses αλλά και preppy παντελόνια με ασορτί σακάκια, δημιουργούν μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα για γυναίκες που δεν περιορίζονται ανάμεσα στα κουτάκια «8» και «10» όταν ψωνίζουν ρούχα. Το body positivity στην Ελλάδα πάντα αντιπροσωπεύονταν ενδυματολογικά από ρούχα που μπορεί να ήταν διακριτικά και «καθωσπρέπει» αλλά δεν έφεραν ποτέ μέχρι σήμερα την υπογραφή κάποιου A-list σχεδιαστή μόδας.

Αυτό από σήμερα αλλάζει με το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο των MI·RŌ να προχωρά σε μία ξεχωριστή συνεργασία με την εταιρία DINA, γνωστή στην ελληνική plus size αγορά, υπογράφοντας μία πρωτοποριακή συλλογή που θα αγαπηθεί απ’ όλους. Πρόκειται για μία S/S collection, με πλουραλιστικά floral και γεωμετρικά μοτίβα, χαρακτηριστικά της αισθητικής των MI·RŌ και την κομψότητα του brand DINA, εμπνευσμένη από τα έντονα χρώματα της εποχής, η οποία θέτει σε απόλυτη ισορροπία την άνεση με την elegant διάθεση.

miro dina 3
miro dina 5

Η «real size αγορά» αξίζει και στην Ελλάδα την αναγνώριση και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση που απολαμβάνει και στο εξωτερικό. Ρούχα με ωραίες υφές, με έξυπνο design, καλοραμμένα και μέσα στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής που δεν έχουν σκοπό να κρύψουν το σώμα, αλλά να το αναδείξουν.

«Πρόκειται για μία συλλογή με έντονα prints και stylish κομμάτια, εμπνευσμένα από τα χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία και σίγουροι ότι θα λατρευτεί όσο της αξίζει.», είπαν οι MI·RŌ ενώ η Ντίνα Κωνσταντοπούλου, η ιδιοκτήτρια της εταιρίας DINA, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία. Στόχος μας είναι πάντα να συνδυάζουμε τα fashion trends με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία. Αυτή η collection δένει αυτά τα στοιχεία σε απόλυτη αρμονία.»

«Body positive» δεν είναι μόνο η γυναίκα που νιώθει καλά με το σώμα της και είναι συμφιλιωμένη με τις καμπύλες της, αλλά και αυτή που μπορεί και έχει τις επιλογές να βγάλει προς τα έξω τον πραγματικό της εαυτό και να εκφράσει το μοναδικό της στυλ μέσα από τα ρούχα της. Είναι ωραίο να βλέπουμε πως και από εγχώριους fashion designers και brands, δίνεται πλέον αυτή η επιλογή. Ωραίο και «positive»!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 20 άκρως ανοιξιάτικες φούστες για όλα τα στυλ