Eco-Fashion: Πολλοί μιλούν για βιωσιμότητα στη μόδα, στην Intersport την κάνουν πράξη

Διονυσία Καλαποθαράκου
Eco-Fashion: Πολλοί μιλούν για βιωσιμότητα στη μόδα, στην Intersport την κάνουν πράξη

Πώς θα σου φαινόταν αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε 1000 sustainable ρούχα που αναβαθμίζουν το στυλ σου και ταυτόχρονα βοηθούν στο να μη μολύνεται ο πλανήτης; Στην Intersport φάνηκε καλή ιδέα και γι' αυτό το έκανε πραγματικότητα.

EJO 0025 DxO
FOTO 1
1200x628
EJO 0094 DxO

«Πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Ένας τρόπος που δεν μολύνει τον ουρανό, το έδαφος και τη βροχή που πέφτει σε αυτό», είχε πει ο Sir Paul McCartney όταν είχε ερωτηθεί γιατί ακολουθεί έναν οικολογικό τρόπο ζωής. To πρώην «Σκαθάρι» ήταν από τους πιο διάσημους «πράσινους celebrities» από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και παραμένει μέχρι και σήμερα πιστός στη χορτοφαγική διατροφή του και στις βιώσιμες πρακτικές που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε κάτι καλό για τον πλανήτη. Γιατί το sustainability δεν είναι κάποιο παρωδικό trend, είναι ένας ουσιαστικό τρόπος ζωής, ωφέλιμος για εμάς αλλά και για όλον τον κόσμο. Κυριολεκτικά.

Για την INTERSPORT, την πιο γνωστή αλυσιδά αθλητικών ειδών στη χώρα μας, είναι η καρδιά της φιλοσοφίας της και κομμάτι του DNA της. Οι αρχές της βιωσιμότητας κρύβονται πίσω από κάθε της δραστηριότητα. Από τις επιλογές που κάνει, όπως τα ανακυκλώσιμα κουτιά για αποστολή παραγγελιών, μέχρι τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που παίρνει, με πρόσφατο παράδειγμα το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Κερδίζω», χαράζει με τη στάση της το μέλλον των sports και του sportswear, για τις επόμενες γενιές. Και πιστεύει ακράδαντα αυτό που υποστηρίζει και ο McCartney, «πως μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα με καλύτερο τρόπο… για το περιβάλλον».

Γι' αυτό και η INTERSPORT δημιούργησε μία ειδική κατηγορία που φτάνει τους 1000 κωδικούς ρούχων και θα τα βρεις με τη σήμανση «sustainable» καθώς είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά. Την μεγάλη αυτή ποικιλία σε αθλητικά items τη βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα Intersport και στο eshop της εταιρίας, έχοντας έτσι την επιλογή να δημιουργήσεις τα πιο κομψά athleisure σύνολα έχοντας καθαρή την (οικολογική) συνείδησή σου. Με σύνθημα το #trainforchange η εταιρία παροτρύνει τους καταναλωτές να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο που τρέφονται, που γυμνάζονται και που ντύνονται, αλλά συνολικά των τρόπο που ζουν υποστηρίζοντας τη βασική αρχή κάθε σπουδαίου πράγματος που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο… πως ακόμα και η πιο μεγάλη αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Οι νέες γενιές φαίνονται και πολύ πιο πρόθυμες αλλά και πιο εξοικειωμένες με αυτήν την «αλλαγή» και τον βιώσιμο τρόπο ζωής. Οι Μillennials και η Gen Ζ ηγούνται της μεταστροφής προς έναν sustainable τρόπο ζωής. Όχι μόνο ως μόδα ή lifestyle trend, αλλά ως συνειδητοποιημένη επιλογή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, πολλοί έφηβοι διαθέτουν όλο και μεγαλύτερα ποσά για την αγορά βιώσιμων προϊόντων. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες «το 54% της Gen Z θα πλήρωνε έως και +10% για sustainable προϊόντα ενώ το 50% των Millennials επιθυμεί τη μείωση της «Γρήγορης Μόδας» και την επικράτηση του «Slow Fashion» ως φιλοσοφία ένδυσης. Οι νέοι γνωρίζουν πως η βιομηχανία της μόδας είναι μία από τις πιο ρυπογόνες για τον πλανήτη και στέκονται αρωγοί στην ιδέα του να αλλάξει επιτέλους αυτό. Τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράμε είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση των υδάτων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση των απορριμμάτων, αλλά αγοράζοντας sustainable fashion items αυτό μπορεί σταδιακά να αλλάξει.

Η INTERSPORT πρωτοστατεί σε αυτήν τη «σταδιακή αλλαγή» και μας δίνει 1000 λόγους (και τρόπους) να την υιοθετήσουμε μέσα από τα πιο stylish, βιώσιμα ρούχα που συγκέντρωσε για εμάς. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα από αυτά τα χίλια για την επόμενη αγορά μας και να ξεκινήσουμε έτσι, σιγά αλλά σταθερά, να σώζουμε το πλανήτη μας. Ας μην κάνουμε «1000» βήματα μαζί… αλλά ας κάνουμε ένα τη φορά!