Τα Ιαπωνικά σανδάλια ταιριάζουν ιδανικά με τα καλοκαιρινά φορέματα

Νατάσσα Σχοινά
Τα Ιαπωνικά σανδάλια ταιριάζουν ιδανικά με τα καλοκαιρινά φορέματα

Δίνουμε μία νέα και πιο κινηματογραφική αίσθηση στις καθημερινές μας εμφανίσεις.

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τη μέρα ή καλύτερα το βράδυ που αποφάσισα να δω τις «Αναμνήσεις Μιας Γκέισας». Σίγουρα πρόκειται για μία ταινία που οι κριτικοί του είδους λάτρεψαν. Διθυραμβικά τα σχόλια για κάθε τι σχετικά με την υποκριτική αλλά κυρίως για την εικόνα που σε μεταφέρει βαθιά στο κλίμα της Ιαπωνίας με την ατμοσφαιρικότητά της. Από αισθητικής πλευράς, ωστόσο, δεν μπορείς να μην εστιάσεις και σε ένα άλλο πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό σημείο του δημιουργήματος του Rob Marshall, τις ενδυματολογικές επιλογές.

Σαφώς και μιλάμε για μία πολύ διαφορετική από τη δική μας κουλτούρα. Prints σε έντονα σχέδια και χρώματα κοσμούν σχεδόν ρομαντικά τα υφάσματα των κιμονό που δίνουν στις γυναίκες μία νέα αύρα. Σατέν λεπτομέρειες, έμφαση στη μέση σχηματίζοντας τη σιλουέτα αλλά και με μία πολύ κλασική και αναφαίρετη συνοδεία: τα Ιαπωνικά σανδάλια.

Τα σανδάλια, προς το τέλος της άνοιξης και για όλο το καλοκαίρι, είναι το trend που παραμένει σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις μας. Το Japanese style, όμως, το επανασυστήνει υπό μία πιο chunky σχεδιαστικά εκδοχή του, αλλά προσφέροντας άνεση χάρη στην ενισχυμένη του βάση για το πέλμα.

Τους τελευταίους μήνες, αυτού του είδους τα σανδάλια βρίσκονται παντού γύρω μας, με την ποικιλία των αποχρώσεων να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για το matching με κάθε ρούχο που έχουμε ήδη στην ντουλάπα μας.

Δες και 5 mini floral φορέματα για να αντιγράψεις την καλοκαιρινή εμφάνιση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου