Ώρα για πικνίκ; Ντύσου κομψά και σύγχρονα με gingham print

Νατάσσα Σχοινά
Ώρα για πικνίκ; Ντύσου κομψά και σύγχρονα με gingham print

Πόσο περισσότερο να αγαπήσεις το καρό;

Δεν μπορείς να πεις ότι το πικνίκ είναι η πιο διάσημη δραστηριότητα. Τουλάχιστον όχι στην χώρα μας και όχι για αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Το πικνίκ ήταν διάσημο στη Γαλλία, όταν μετά τη Γαλλική Επανάσταση -1789-, άνθρωποι της διπλανής πόρτας μπορούσαν να επισκεφτούν τα βασιλικά πάρκα και να απολαύσουν το φαγητό ή το ποτό τους στην εξοχή.

Τον επόμενο αιώνα, τα πικνίκ εξελίχθηκαν σε μεγάλα δημόσια γεγονότα, τα οποία απαιτούσαν μεγάλη προετοιμασία για να διεξαχθούν. Έφτασαν, μάλιστα, σε σημείο να συνδέονται με upper-class ποτά, ιδιαίτερα γεύματα και, φυσικά, την ανάλογη ενδυματολογική περιποίηση από τους ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτά.




Τον 19ο αιώνα, δημιουργήθηκε η «Picnic Society», μία λέσχη της οποίας τα μέλη της συναντιούνταν στο δυτικό μέρος της Oxford Street, στο Pantheon, φέρνοντας το καθένα από κάτι, όπως αναψυκτικά.

Τα κάδρα της εποχής αποτύπωναν τη χαλαρή διάθεση των συμμετεχόντων αλλά κυρίως την κομψή και ραφιναρισμένη αισθητική τους. Μακριά φορέματα, φραμπαλάδες και ζώνες τόνιζαν τη μέση ενώ εντυπωσιακά καπέλα ολοκλήρωναν το look και παρείχαν προστασία από τον ήλιο.

Με ένα γρήγορο fast-forward στο σήμερα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο διαφορετικά. Σίγουρα δεν υπάρχουν τα βικτωριανά φορέματα με τις άβολες πιέσεις στο διάφραγμα για τη διαμόρφωση του σώματος ανά τα γούστα. Ούτε και τα στρογγυλά καπέλα με την κορδέλα γύρω από την περίμετρο του σχεδίου. Όμως, η ανάγκη για κοινωνική δικτύωση και η επιθυμία διαφυγής από τη ρουτίνα παραμένει.

https://www.instagram.com/p/CPfYb_eojQY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Η διαφορά; Πλέον, έχει γίνει στροφή στην άνεση για όλες εμάς που βρισκόμαστε σ' ένα πικνίκ στην εξοχή. Γιατί ποιος θέλει να νιώθει δυσφορία την ώρα που απολαμβάνει ένα σνακ στο γρασίδι την ώρα που ο ήλιος έχει την τιμητική του;

Tρία στυλιστικά λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και φέτος ήρθε η ώρα να τα «κόψεις»

Τα φορέματα είναι φτιαγμένα από αέρινα υφάσματα, χρώματα και prints που αναβαθμίζουν το στυλ και το εναρμονίζουν με τον χώρο γύρω τους. Το καρό δεν είναι μόνο για το τραπεζομάντηλο, αλλά μπορεί να σταθεί με εξαιρετικά κλασικό τρόπο πάνω σε ένα mini, midi ή maxi dress με φιόγκους στις τιράντες, και όχι μόνο.

Το περίφημο gingham print, δηλαδή, θα βρίσκεται σε κάθε απόχρωση και ύφασμα, σε tops, καπέλα και ό,τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο picnic style.

Σε έβαλα στο κλίμα; Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικές υπέροχες επιλογές που θα απογειώσουν το gingham στυλ σου.