Tρία στυλιστικά λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και φέτος ήρθε η ώρα να τα «κόψεις»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Tρία στυλιστικά λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και φέτος ήρθε η ώρα να τα «κόψεις»

Το «καλοκαίρι της ελευθερίας» μπορεί να μας βρει και πιο κομψές με κάποιες μικρές, διορθωτικές κινήσεις.

Όταν μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα μιλάμε, φυσικά, και για την επαναφορά πραγμάτων στη ζωή μας που μας κάνουν και αισθανόμαστε ο εαυτός μας, μας εμπνέουν σιγουριά. Υπάρχουν, δηλαδή, συγκεκριμένα «βήματα» που ακολουθούμε κάθε καλοκαίρι, πριν φύγουμε για διακοπές, με χαρά, ξανά και ξανά, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Copenhagen str S19 045

Όπως το να πηγαίνουμε για μπάνιο σε κοντινές παραλίες, να διοργανώνουμε αυθόρμητες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο, να βλέπουμε ταινίες σε θερινά, να ξενυχτάμε χωρίς συγκεκριμένο λόγο στο μπαλκόνι πίνοντας κρασί και άλλα πολλά ευχάριστα που δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε. Υπάρχουν όμως και κάποια «στυλιστικά αμαρτήματα» στα οποία έχουμε όλες υποπέσει παλαιότερα και πρέπει να διασφαλίσουμε πως δεν θα υποπέσουμε και στο μέλλον. Πώς θα γίνει αυτό; Mε το να εντοπίσουμε ποια είναι αυτά ώστε να μην τα επαναλάβουμε ποτέ ξανά.

#1 Το να φοράς ρούχα που δεν είναι στο νούμερό σου
Είτε μιλάμε για πολύ στενά τα οποία σε δείχνουν πιο «γεματούλα», αφού σε πιέζουν χωρίς λόγο, είτε μιλάμε για πολύ φαρδιά τα οποία συντελούν στο να μπορείς να τραγουδήσεις το «Μy friend the wind» σαν άλλος Demis Roussos. Eίναι πολύ σημαντικό το να σου εφαρμόζουν καλά τα κομμάτια του outfit σου γιατί μόνο έτσι θα δείχνει η σιλουέτα σου όπως πραγματικά είναι και δεν θα την βλέπει ο κόσμος μέσα από έναν «παραμορφωτικό φακό» που εσύ της έχεις «φορέσει».

#2 Το να ακολουθείς άκριτα το τελευταίο fashion trend
Δηλαδή επειδή στις επιδείξεις του Dior και του Gucci για τη σεζόν S/S 2021 είδαμε να φοράνε σανδάλια με κάλτσες πρέπει να το κάνουμε και εμείς και να μοιάζουμε με Γερμανούς τουρίστες στο Μοναστηράκι; Η απάντηση είναι «όχι» και γνωρίζεις ήδη το γιατί. Μερικές τάσεις είναι για να μένουν στα catwalks και στις σελίδες των περιοδικών και αυτό δεν τις κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσες, μόνο λιγότερο φορέσιμες!

#3 Το να κάνεις «οver-accessorizing»
Επειδή είναι καλοκαιράκι και είμαστε όλοι σε πιο bohemian διάθεση δεν σημαίνει πως πρέπει να κυκλοφορούμε σαν τον Βασίλη Τσιβιλίκα στην ταινία «Η θεία μου η χίπισσα» . Φορώντας δηλαδή κουδούνια στο λαιμό και κοκάλινα βραχιόλια στα χέρια. Αν θες να κάνεις layering κοσμημάτων μπορείς να το κάνεις με μικρά, λεπτά κολιέ, με κάποια δαχτυλίδια ή δύο-τρία βραχιόλια. Όλα τα άλλα είναι απλά υπερβολικά.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 φαρδιά και άνετα παντελόνια για να είσαι κομψή χωρίς να ζεσταίνεσαι