Φεστιβάλ Καννών: Ο μύθος της Sophia Loren στα κινηματογραφικά βραβεία

Νατάσσα Σχοινά
Φεστιβάλ Καννών: Ο μύθος της Sophia Loren στα κινηματογραφικά βραβεία

Μία γυναίκα που συνδυάζει τον Χολιγουντιανό αέρα με την Ευρωπαϊκή κομψότητα.

Μόλις μία μέρα έχει μείνει για την έναρξη του ετήσιου Φεστιβάλ των Καννών. Το κινηματογραφικό γεγονός που θα αρχίσει την Τρίτη 6 Ιουλίου και θα τελειώσει το Σάββατο 17 Ιουλίου θα καταπιαστεί για άλλη μία φορά με τις νέες ταινίες σε κάθε είδος και από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Το φεστιβάλ, που έγινε για πρώτη φορά το 1946 και που μέχρι το 2003 ονομαζόταν Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών, έχει δει τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου να περνούν από το red carpet του. Ακόμα και μύθους, όπως η Sophia Loren.

cannes sophia loren3

Η Sophia Loren στις Κάννες

Η Sophia Loren ήταν πάντα μία γυναίκα με στυλ. Η κομψότητα είναι διάχυτη στις εμφανίσεις της και συνοδεύει το μάλλον έμφυτο sexiness που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Ακόμα και σήμερα που διανύει το 85ο έτος της ηλικίας της.

Οι Κάννες, όμως, αποτελούν ιδιαίτερη στάση στην καριέρα και στο ετήσιο πρόγραμμά της. Η Γαλλία σίγουρα νιώθει τυχερή που η Sofia Villani Scicolone -όπως είναι το πραγματικό της όνομα- την επιλέγει για να παρευρεθεί στο φεστιβάλ της και συνδέει έναν μύθο με το όνομά της.



Φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα

Για την ηθοποιό, τα φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα της έχουν πάντα προτεραιότητα. Υφάσματα και σχέδια που αναδεικνύουν τις καμπύλες της. Χολιγουντιανός αέρας σε μία Ευρωπαϊκή βάση στυλ. Ανοιχτό ντεκολτέ, ανάδειξη του ψηλού της λαιμού, έμφαση στη μέση και choker, αποτελούν μόνο μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των εμφανίσεών της.



Ο μύθος της Loren

Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει, όμως, κάθε της εμφάνιση δεν είναι άλλος από το γεμάτο αυτοπεποίθηση βλέμμα της. Η στάση του σώματος που κυριαρχεί σε όποιο δωμάτιο ή κόκκινο χαλί κι αν βρεθεί. Ίσως πάνω σε αυτό το κομμάτι χτίστηκε και ένα μεγάλο μέρος της μυθικής της εικόνας.

Στην παρακάτω gallery, σε περιμένουν 5 εμφανίσεις της Sophia Loren από το Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών που έμειναν αξέχαστες.