Island style: Οκτώ fashion items που χρειάζεται να έχεις μαζί σου στο νησί

Νατάσσα Σχοινά
Island style: Οκτώ fashion items που χρειάζεται να έχεις μαζί σου στο νησί

Με τόσες επιλογές σε έναν προορισμό, το shopping για τις διακοπές δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο απολαυστικό.

Πάντα δυσκολευόμουν να φτιάξω τη βαλίτσα των διακοπών. Όχι γιατί δεν ήξερα τι ήθελα να φορέσω. Αυτό, ακόμα και να μην το παραδεχόμουν, ήταν πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό μου. Κατέληγα, όμως, πάντα να έχω αδειάσει όλη την ντουλάπα, αφήνοντας τα ρούχα να έχουν στρατοπεδεύσει σε κάθε γωνιά του κρεβατιού και μη γνωρίζοντας σε ποιο να αφιερώσω λίγο χώρο, ώστε να με συντροφεύσει στο νησί. Γιατί, στο τέλος της μέρας, αυτό που έχω ανάγκη στις διακοπές μου είναι να είμαι όσο πιο ανάλαφρη γίνεται κατά τις μετακινήσεις μου. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς τα τελευταία χρόνια, κατέληξα σε 8 fashion items που χρειάζομαι να έχω μαζί μου στο νησί και που με την κατοχή τους ουσιαστικά έχω έτοιμες όλες τις εμφανίσεις που θα συνθέσω.

Το ιδανικό κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι δε χρειάζεται να κάνω πολύωρες βόλτες μέσα στην Αθήνα για να τα ανακαλύψω, αφού υπάρχει ένας προορισμός που συγκεντρώνει κάθε fashion μου επιθυμία, το Golden Hall. Με ένα σύντομο μόλις window shopping στις βιτρίνες των καταστημάτων, συνειδητοποίησα ότι δε χωράνε προβληματισμοί όταν έχεις βρει το σωστό μέρος και στο Golden Hall αλλά και στο House of Style (με τις top προτάσεις για κάθε ανάγκη μου) βρήκα τα πάντα, από πιο καλοκαιρινά summer tops και αέρινα φορέματα μέχρι αξεσουάρ και γυαλιά ηλίου σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Όλα στις καλύτερες τιμές, αφού οι εκπτώσεις εδώ αποκτούν το πραγματικό τους νόημα! Μπήκα, λοιπόν, από τη νέα, λαμπερή είσοδο που αρχίζει από το ΟΑΚΑ και απόλαυσα μία μέρα αφιερωμένη στο shopping λίγο πριν τις φετινές μου διακοπές στο νησί.

#1 Στο κατάστημα Havaianas για τις ultra fabulous σαγιονάρες που θα φοράω όλη τη μέρα.

LP2 3514

Το καλοκαίρι, δεν αποχωρίζομαι τις σαγιονάρες μου. Είναι τα υποδήματα που επιτρέπουν στα πόδια μου να αναπνέουν και μπορώ να τις φοράω ανά πάσα στιγμή, από το μπάνιο μου στην παραλία το πρωί, μέχρι ένα χαλαρό φαγητό το βράδυ (σ.σ. και, ναι, αναδεικνύουν και το πεντικιούρ μου). Δηλαδή, όλα όσα θέλω να μπορώ να κάνω στις διακοπές μου στο νησί. Αυτό το ζευγάρι σε ροζ – μπρονζέ χρώμα, ειδικά, το ερωτεύτηκα.

#2 Στο κατάστημα American Eagle για το top που φοριέται με πολλούς τρόπους.

LP2 3539

Τα τελευταία χρόνια, έχω λατρέψει τα top που μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να φορεθούν με πολλούς τρόπους. Ένα πουκάμισο με αέρινο ύφασμα, για παράδειγμα, μπορεί να φορεθεί ως έχει με ένα παντελόνι, με την ίδια ευκολία που μπορεί να δεθεί στο τελείωμα και να δημιουργήσει την εικόνα ενός crop top. Στο American Eagle, βρήκα τεράστια ποικιλία για να διαλέξω αυτό που ανταποκρίνεται ακριβώς στο καλοκαιρινό mood στο οποίο βρίσκομαι.

#3 Τα πιο cool γυαλιά ηλίου στο κατάστημα Vans.

LP2 3547

Σε νησί χωρίς γυαλιά ηλίου δε γίνεται. Το ξενοδοχείο δεν είναι το μέρος που θα περάσω τις ώρες μου. Αντιθέτως. Θα είμαι μέχρι το απόγευμα στη θάλασσα, θα κάνω τη βόλτα μου στα γραφικά σοκάκια της χώρας και, με τόσο ήλιο, ένα καλοκαιρινό και cool ζευγάρι με γυαλιά είναι must. Καθόλου δε δυσκολεύτηκα να το βρω στο κατάστημα Vans.

#4 Το all-time-classic jean σορτσάκι στο κατάστημα Replay.

LP2 3561

Είτε ανήκεις στα tomboys είτε στα πιο girly κορίτσια, με ένα jean σορτσάκι δε θα βγεις ποτέ χαμένη. Προσωπικά, δεν κλείνω ποτέ τη βαλίτσα των διακοπών χωρίς ένα τέτοιο item. Γι’ αυτό και, όταν βρήκα το αυτό το denim shorts με χρυσή αλυσίδα και ξεθωριάσματα, φαντάστηκα να περπατάω στην παραλία φορώντας το και να απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα μακριά από τις έγνοιες και τις πιέσεις της καθημερινότητας.

#5 Στο κατάστημα Napapijri για το shirt dress που θα απογειώσει το beach style.

LP2 3595

Ποτέ δεν ήμουν των παρεό ή των πολλών ρούχων μαζί με το μαγιό μου στην παραλία. Προτιμώ τις one-piece, πιο αέρινες επιλογές που μου χαρίζουν στυλ, αλλά κυρίως άνεση. Ένα shirt dress, λοιπόν, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την περίπτωση. Απλώς το φοράω πάνω από το μαγιό, το συνδυάζω και με τις αγαπημένες μου σαγιονάρες και είμαι έτοιμη για την παραλία. Υ.Γ. Το εξωτικό print ήταν love at first sight.

#6 Στο κατάστημα Diesel για το show-stopping μαγιό του νησιού.

LP2 3603

Το μαγιό είναι το Α και το Ω στις διακοπές. Έτσι, κάθε χρόνο φροντίζω να προμηθεύομαι ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Θα είναι ένα με πολύ εντυπωσιακό συνδυασμό χρωμάτων; Ένα print που δε βρίσκω εύκολα στην αγορά; Στο κατάστημα Diesel, βρήκα αρκετές επιλογές, αλλά ένα ολόσωμο μαγιό με χρωματιστό print παραλλαγής ξεχώρισε κατευθείαν με το που ανέβηκα στον όροφο με τα γυναικεία ρούχα.

#7 Οι απόλυτες πλατφόρμες για το ποτό στη χώρα βρίσκονται στο κατάστημα Haralas.

LP2 3627

Στο νησί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να περπατάς με τα κατά λοιπά αγαπημένα σου high heels. Θες ένα ψηλό ζευγάρι παπούτσια, αλλά ένα προσφέρει άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια. Για εμένα, αυτό είναι οι πλατφόρμες. Στο κατάστημα Haralas βρήκα τόσες επιλογές που δυσκολεύτηκα να καταλήξω σε μία. Τελικά, με κέρδισε μία πολύ δροσερή, παστέλ απόχρωση που ταιριάζει με όλη τη χαλαρή και ξέγνοιαστη διάθεση που θέλω να έχω στις διακοπές.

#8 Το summer dress των ονείρων μου στο κατάστημα Regalinas.

LP2 3664

Όταν σκέφτομαι διακοπές σε νησί, ένα φόρεμα ανεμίζει στο μυαλό μου. Το maxi dress που θα φορέσω το βράδυ, όταν θα έχει σουρουπώσει, και θα οδεύω προς το εστιατόριο που βρήκα με Google search στο κινητό. Το ύφασμά του θα μπερδεύεται διακριτικά στα πόδια μου και θα αφήνει διακριτικά να φαίνονται τα σανδάλια. Στο κατάστημα Regalinas, το βλέμμα μου στράφηκε σε πολλές επιλογές, αλλά ένα pattern με κίτρινές, πορτοκαλί και γαλάζιες αποχρώσεις με συντρόφευσε με συνοπτικές διαδικασίες στην έξοδό μου.