Petite Fashion: Το nap dress είναι η λύση για να είσαι κομψή αλλά πολύ άνετη όλη τη μέρα

Νατάσσα Σχοινά
Petite Fashion: Το nap dress είναι η λύση για να είσαι κομψή αλλά πολύ άνετη όλη τη μέρα

Το είδος φορέματος που είναι η απόλυτη τάση στη μόδα αυτήν τη σεζόν.

Άνετο, πρακτικό, το πιο εύκολο all-day outfit. Δεν είναι περίεργο που ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί με το nap dress. Εκείνο το φόρεμα που συνήθως είναι πιο εφαρμοστό μόνο στην περιοχή του στήθους και συνεχίζει αέρινα στο τελείωμα, ενίοτε με πιο puffy μανίκια. Άλλοτε πέφτει εντελώς ριχτό σε όλο του το μήκος. Σκέψου το κάτι σαν την πιο vintage επιλογή για να μπορείς να κοιμηθείς άνετα και ανενόχλητα από υφάσματα και κοψίματα που σε ενοχλούν. Εξ ου και το όνομά του.

Τα τελευταία χρόνια, σίγουρα το nap dress κερδίζει όλο και περισσότερη δημοφιλία. Οι γυναίκες προμηθεύονται τουλάχιστον ένα σχέδιο με κάθε νέα σεζόν. Εξελίσσεται σιγά-σιγά στη must αγορά που πρέπει να γίνει ίσως υπό μία μορφή γουριού ή μία θέληση για αβίαστη και άκοπη πρακτικότητα και κομψή άνεση μέσα στην καθημερινότητα.

(Main Photo credits: @chloandtell)

Brands, όπως το Hill House, μπόρεσαν όχι μόνο να καλύψουν την παραπάνω ανάγκη αλλά και να συνδέσουν την κινηματογραφική καθημερινότητα με το street style. Όταν το 2020, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε το Bridgerton, εκατομμύρια θεατές μπήκαν έστω και νοητικά στον κόσμο της Λονδρέζικης αριστοκρατίας των 1800s.

nap dresses

Bridgerton: Όταν η μόδα των 1800s συνάντησε τη Λονδρέζικη αριστοκρατία

Πώς θα το φορέσεις… the petite way

Ένα nap dress είναι μία πολύ καλή επιλογή αν είσαι petite γιατί εφαρμόζει ψηλά στο σώμα και αφήνεται ριχτό όσο κατεβαίνει προς τα κάτω. Οπότε, ακόμα κι αν δεν έχεις τόσο ψηλό κορμό, το «κλέβεις» με τη βοήθεια του υφάσματος και, παράλληλα, δίνεις κάτι παραμυθιακό και πριγκιπικό στο αποτέλεσμα.

Όταν ο καιρός είναι πιο κρύος, μπορείς, επίσης, να κάνεις layering και να το φορέσεις πάνω από μία μακρυμάνικη μπλούζα. Το nap dress συνδυάζεται πολύ εύκολα με εσπαντρίγιες, ankle boots, ακόμα και sneakers στην περίπτωση που θέλεις κάτι πολύ casual.

Shopping για nap dress

Επειδή το nap dress εξελίσσεται στο it item της σεζόν, συνέχισε παρακάτω για να βρεις μερικές υπέροχες επιλογές.

nap dresses foremata5

Attrattivo

nap dresses foremata2

Mango

nap dresses foremata3



H&M

nap dresses foremata6

Pink Woman

nap dresses foremata


Asos

nap dresses foremata4

Odile Jacobs