Νina Flohr: Το εντυπωσιακό νυφικό και η ιστορία πίσω από την τιάρα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Νina Flohr: Το εντυπωσιακό νυφικό και η ιστορία πίσω από την τιάρα

Η νύφη έλαμπε στο υπέροχο νυφικό της!

Ένας βασιλικός γάμος στην Αθήνα! Σήμερα ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος, παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών, την εκλεκτή της καρδιάς του, την κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Τόμας Φλορ, Nina Flohr.

Τα βλέμματα -όπως ήταν αναμενόμενο- έστρεψε επάνω της η εκθαμβωτική νύφη, η οποία έλαμπε μέσα στο υπέροχο νυφικό της, που ήταν ραμμένο ειδικά για εκείνη από τον οίκο Chanel.

Φίλιππος Γλύξμπουργκ-Νina Flohr: Σήμερα royal γάμος γίνεται στην Αθήνα!

Η Nina φορούσε ένα νυφικό με μια εντυπωσιακή ουρά 11 μέτρων και κεντήματα ενώ τα μαλλιά της κοσμούσε η τιάρα Antique Corsage που ανήκει στην μητέρα του Φίλιππου, Άννα Μαρία και την οποία είχε δανειστεί και η Τατιάνα Μπλάντνικ στο δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Νικόλαο.

Η ιστορία πίσω από την τιάρα

nina tiara

Τα «θησαυροφυλάκια» της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας είναι γεμάτα με κοσμήματα κειμηλίων, αλλά ορισμένα από τα κομμάτια που κατέχουν σήμερα προέρχονται από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας μέσω της βασίλισσας Άννας Μαρίας. Η σημερινή τιάρα, η Antique Corsage Tiara, ήταν η πρώτη τιάρα που είχε ποτέ.

Η τιάρα που δόθηκε στην Άννα Μαρία, ξεκίνησε τη ζωή της ως ένα άλλο κόσμημα: ένα στολίδι κορσάζ που ανήκε στη βασίλισσα Βικτώρια της Σουηδίας, την προγιαγιά της Άννας Μαρίας (εξ ου και το συνηθισμένο όνομα του κομματιού).

Το κορσάζ κληρονόμησε η εγγονή της Victoria (και μητέρα της Άννας Μαρίας, η βασίλισσα Ingrid, η οποία γεννήθηκε ως Σουηδή πριγκίπισσα. Η Ingrid φόρεσε το κομμάτι, που είναι φτιαγμένο από διαμάντια και μαργαριτάρια, ως κολιέ και ως καρφίτσα. Ήταν αυτή που είχε το κομμάτι τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο που αποτελούσε την τιάρα ως δώρο για την κόρη της.

gamos gliksbourg15

Η Άννα Μαρία έλαβε την τιάρα στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της το 1964.

Για την ιστορία ν΄ αναφέρουμε πως η Άννα Μαρία αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την τιάρα που την φορούσε ακόμα και στα γενέθλιά της. Όταν οι κόρες της, η Αλεξία και η Θεοδώρα, ενηλικιώθηκαν, φορούσαν και αυτές την τιάρα της μητέρας τους σε διάφορες βασιλικές εκδηλώσεις.


https://www.instagram.com/p/BAu3orANyZq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα τελευταία χρόνια, η τιάρα έχει γίνει επίσης κάτι σαν δευτερεύουσα γαμήλια τιάρα για την οικογένεια. Η Μαρί-Σαντάλ Μίλερ φόρεσε την τιάρα στο γάμο της με τον διάδοχο πρίγκιπα Παύλο, τον μεγαλύτερο γιο της Αν-Μαρί, το 1995 ενώ και η Tatiana Blatnik φόρεσε την ίδια τιάρα στον δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Νικόλαο, στον παραδοσιακό γάμο που έκαναν στις Σπέτσες.

Δες πώς φόρεσε την τιάρα σήμερα η Νina Flohr...