Overcoat Report: Τα μπουφάν που θα χρειαστείς φέτος ίσως τα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Overcoat Report: Τα μπουφάν που θα χρειαστείς φέτος ίσως τα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου

Αλλιώς σου υπενθυμίζουμε ποια είναι για να τα αποκτήσεις.

Σε εορταστικό mood και με πλήρη επίγνωση πως πράγματα όπως η Μariah Carey να μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και το «Love, Actually» να προβάλλεται στην τηλεόραση δεν κρατούν για πάντα, αυτή η περίοδος του χρόνου είναι η ιδανική για να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Ένα δώρο χρηστικό, αλλά και κομψό, επίκαιρο αλλά και διαχρονικό την ίδια στιγμή. Ένα δώρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και στις ανάγκες της γκαρνταρόμπας σου. Ποιο μπορεί να είναι αυτό; Ένα jacket σε must σχέδιο για τον φετινό χειμώνα. Ένα γυναικείο μπουφάν που θα ζεστάνει τις μέρες σου και θα κάνει πιο stylish τις νύχτες σου.

att

Ένα γυναικείο παλτό σε δυναμικό, μακρύ σχέδιο ή ένα athleisure καπιτονέ μπουφάν είναι ιδανικές επιλογές για να εμπλουτίσεις με timeless pieces την γκαρνταρόμπα σου. Το μπουφάν φέτος αναβαθμίζεται και ακόμα και στις πιο sporty εκδοχές του μπορεί να φορεθεί πάνω από ρομαντικά floral φορέματα ή κοστούμια (αν είσαι οπαδός των mix&match looks), αλλά και πάνω από άνετα track pants και φούτερ. Τα παλτό, φέτος, παίζουν με τις υφές και το μέγεθος ορίζοντας τα oversized coats ως ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν.

Πριν όμως αποφασίσεις για το δικό σου δώρο, για το δώρο που θα κάνεις εσύ με πολλή αγάπη… σε σένα, καλό είναι να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα με τα πέντε πιο hot σχέδια πανωφοριών για το 2021. Μερικά ίσως τα έχεις ήδη στην κρεμάστρα σου οπότε μπορείς να τα τικάρεις στην shopping list των Xριστουγέννων. Όσα όμως δεν τα βλέπεις στην γκαρνταρόμπα σου φρόντισε να κάνεις αυτό που πρέπει: λίγο pampering στον εαυτό σου δηλαδή και να τα δεις κάτω από το δέντρο σου. Χο χο χο!

fouskwto attrattivo

#1 Kαπιτονέ μπουφάν

Συνδύασέ το με ένα ζευγάρι wellies (aka γαλότσες) και από μέσα του φόρεσε ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Ναι καλά κατάλαβες, αυτά τα δύο μαζί είναι το πιο hot style combo της σεζόν και άρα θα κάνουν πιο fashion forward κάθε σου σύνολο.

kapitone attrattivo

#2 Puffy αμάνικο μπουφάν

Ένα αμάνικο, puffer μπουφάν είναι η επιτομή του cool city look. Φοριέται πάνω από όλα σου τα cozy σύνολα και μπορεί να συνδυαστεί και με ένα δερμάτινο jacket από μέσα, ακόμα και με ένα σακάκι, τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο. Προτίμησε ένα σε μία κλασική απόχρωση, όπως είναι το μαύρο, για να μην το βαρεθείς τις επόμενες σεζόν.

biker jacket

#3 Biker jacket

Ένα rock κομμάτι σαν και αυτό δεν πρέπει να λείπει από καμία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα. Είναι το Νο1 μπουφάν στη λίστα με τα must have όλων των It-girls του πλανήτη και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτελεί και μία σταθερή επιλογή jacket είτε ντύνεσαι ρομαντικά, είτε casual, είτε minimal.

palto mpez

#4 Oversized ημίπαλτο

O χαρακτηρισμός «oversized» είναι το κλειδί στη συγκεκριμένη περίσταση γιατί είναι και η περιγραφή που κάνει αυτό το κομμάτι τόσο στυλάτο. Φόρεσέ το πάνω από το κοστούμι σου στο γραφείο ή από το πλεκτό φόρεμά σου στις off-duty εμφανίσεις σου και δεν θα χάσεις... ίσα ίσα θα κερδίσεις πόντους ενδυματολογικής αυθεντίας.

attrattivo palto

#5 Παλτό μουτόν με κουμπιά

Ένα κομμάτι που κάνει statement με ό,τι και να το συνδυάσεις. Η αντίθεση των υλικών του και των υφασμάτων του εκμπέμπει «πολυτέλεια» και το μήκος του βρωντοφωνάζει «θηλυκότητα». Αν θες πραγματικά να σε κακομάθεις μάλλον βρήκες το δώρο που πρέπει να βάλεις κάτω από το δέντρο σου τα φετινά Χριστούγεννα.