Le Bracelet: Ένα ταξίδι στο Παρίσι που δεν μου χάρισε μόνο στιγμές αγάπης…

Διονυσία Καλαποθαράκου
Le Bracelet: Ένα ταξίδι στο Παρίσι που δεν μου χάρισε μόνο στιγμές αγάπης…

«C'est toi pour moi, moi pour toi dans la vie. Il me l'a dit, l'a juré pour la vie», τραγουδούσα σαν άλλη Εντίθ Πιάφ και κοιτούσα το βραχιόλι που στόλιζε το χέρι μου...

HIGH AW21 G NOV HOLIDAY MOMENTS MODEL 17 RGB copy
WEB AW21 G DEC TIMELESS 03

Μία απόδραση για δύο, ένα μικρό boutique hotel με θέα στο ποτάμι, πολλά ζεστά ρούχα, σοκολάτα (για εμένα) και καφέ (για εκείνον) στο χέρι και διάθεση για περπάτημα και εξερεύνηση στην μοναδική, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιβεβαιώνει όλα τα κλισέ: ναι, το Παρίσι είναι η πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο γιατί πολύ απλά ερωτεύεσαι την κάθε της γωνία. Εκεί βρέθηκα με τον καλό μου πριν από λίγες εβδομάδες και παρόλη τη συννεφιά και τη βροχή, δεν έπαψα λεπτό να θαυμάζω την ομορφιά γύρω μου. Από τις όχθες του Σηκουάνα, μέχρι τον Λούβρο, την γραφική Μονμάρτη και την αριστοκρατική Avenue des Champs-Élysées, δεν υπάρχει σημείο στην γαλλική πρωτεύουσα που να μην μπορούσε να «σταθεί» σε στίχο τραγουδιού ή που να μην μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης για οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Ο Ernest Hemingway είχε πει πως «αν είσαι αρκετά τυχερός για να έχεις ζήσει στο Παρίσι όταν ήσουν νέος, τότε όπου και να πας την υπόλοιπη ζωή σου, μένει πάντα μαζί σου, γιατί το Παρίσι είναι μια κινητή γιορτή». Το σκεφτόμουν συχνά αυτό τις στιγμές που έκανε βόλτα στα στενά δρομάκια του Marais και έτρωγα μαζί του στα γραφικά μπιστρό της περιοχής. «Είναι σαν να γιορτάζουμε την κάθε στιγμή και μόνο που είμαστε εδώ, μαζί και ερωτευμένοι» του είπα. «Και πώς θα κάνουμε αυτήν τη στιγμή να κρατήσει για πάντα;» με ρώτησε χαμογελώντας πονηρά. Τότε έβγαλε από την τσέπη του παλτό του ένα λευκό κουτί Pandora και πριν προλάβω να φανταστώ κάτι υπερβολικά δακρύβρεχτο, το άνοιξε και μου έδειξε ένα βραχιόλι με επίστρωση ροζ χρυσού 14Κ, ροζ κρύσταλλα και μία μικρή καρδιά στο κέντρο του.

WEB AW21 G NOV MOMENTS CELESTIAL 07 RGB

«Μπορεί να μην είναι όλες οι στιγμές μας ροζ αλλά αυτή είναι σίγουρα και θέλω να έχει για πάντα μία θέση στην καρδιά, αλλά και στο χέρι σου», μου είπε και το πέρασε στον καρπό μου. Δεν είναι το πρώτο βραχιόλι Pandora που έχω πάνω μου και σημαίνει κάτι για μένα. Πριν από λίγες μέρες μου έκανα και εγώ ένα δώρο: ένα βραχιόλι με επίστρωση ροζ χρυσού 14Κ με κούμπωμα T-bar και σχέδιο καρδιάς, για να «θυμάμαι να με φροντίζω και να με αγαπάω». Και εκεί κοντά στoν Κήπο του Μουσείου Εθνικών Αρχείων (aka Jardin des Archives Nationales) τα κοιτούσα και τα δύο στο χέρι μου και το σκεφτόμουν ξανά: όταν μάθεις να σε αγαπάς, μαθαίνεις και να αγαπιέσαι και εγώ το τελευταίο διάστημα έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα κάνω και τα δύο.

Και, αν χρειαστεί, θα έχω πάντα ένα βραχιόλι Pandora πάνω μου που θα μου θυμίζει να το κάνω. Το ταξίδι στον Παρίσι τελείωσε, εμείς γυρίσαμε στην μουντή Αθήνα, στη ρουτίνα και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας αλλά αυτή η «στιγμή» κλείστηκε για πάντα σε ένα κόσμημα και θα είναι μαζί μου όλη την ώρα μεταφέροντας λίγη από τη λάμψη της Place Vendome στην «πεζή» Σταδίου. C'est la vie…

Info: Οnline αγορές στο pandorashop.gr | Ανακαλύψτε το πλησιέστερο κατάστημα Pandora: www.pandora.net/el-gr/stores

PANDORA XMAS SHINY STORIES