Velvet Goldmine: Kινηματογραφικές εμφανίσεις με πρωταγωνιστή το βελούδο

Διονυσία Καλαποθαράκου
Velvet Goldmine: Kινηματογραφικές εμφανίσεις με πρωταγωνιστή το βελούδο

Το πιο πολυτελές υλικό φέτος κάνει στυλιστικό update και φοριέται με πολλούς νέους, fashionable τρόπους.

«Black velvet and that little boy's smile, black velvet with that slow southern style»… το 1990 η Kαναδή Alannah Myles ερμήνευσε τους παραπάνω στίχους και το τραγούδι της «Black Velvet» έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα country blues στη σύγχρονη ιστορία της μουσικής. Από τότε μέχρι και σήμερα, όποτε σκεφτόμαστε το μαύρο βελούδο πάντα μας έρχεται να σιγομουρμουρίσουμε τη γνώριμη αυτήν μελωδία και αυτές τις γιορτές ίσως το κάνουμε, γιατί το μαύρο βελούδο πρόκειται να το σκεφτούμε αρκετά. Και να το φορέσουμε, επίσης.

Το πιο ζεστό και πολυτελές είδος υφάσματος είναι για μία ακόμα χρονιά στο επίκεντρο των εορταστικών μας εμφανίσεων και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενες. Γιατί το βελούδο, στην μπροκάρ αλλά και στην απλή minimal εκδοχή του, έχει κάτι το κινηματογραφικό στην υφή και στο στυλ του. Κάτι που κάνει αυτομάτως όλα τα βελούδινα ρούχα πιο θηλυκά και μοιραία από τα καθημερινά μας, casual βαμβακερά και πλεκτά κομμάτια.
Από το πράσινο, βελούδινο Βικτωριανό φόρεμα της Natalie Portman στο «Τhe Other Boleyn Girl», μέχρι το μπλε kimono set της Isabella Rossellini στο «Mπλε Βελούδο» και το λευκό κοστούμι της Glenn Close στην «Oλέθρια Σχέση», το βελούδο έχει πολλές και διαφορετικές αναφορές στην μεγάλη οθόνη τα τελευταία 40 χρόνια. Έχει ντύσει ρομαντικές ηρωίδες εποχής, δυναμικές business women, ανασφαλής στάρλετ και γοητευτικές A-list stars, με τρόπο που τις έκανε να ξεχωρίζουν εντός και εκτός κινηματογραφικών πλατό. Ένα trend διαχρονικό που δεν υποκύπτει σε εφήμερες προσταγές της μόδας αλλά εξελίσσεται μαζί με τη γυναίκα που το επιλέγει. Φέτος είναι και πάλι must για τις Χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις μας και για αυτό σου προτείνουμε παρακάτω τρεις πολύ απλούς τρόπους για να το εντάξεις στα looks… like a movie star!

beloudo me jean

#1 Mε jean

Συνδύασε το αγαπημένο σου βελούδινο top με το mom jean που δεν βγάζεις από πάνω σου καθημερινά, φόρεσε ένα ζευγάρι δερμάτινα ψηλοτάκουνα μποτάκια και ένα διακριτικό κολιέ στον λαιμό. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό, χαλαρό κότσο και θα έχεις ένα dramatic look που μπορείς όμως να φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

beloydo pandora 2

#2 Με floral

Ένα μονόχρωμο, βελούδινο παντελόνι είναι μία ασφαλής και διακριτική επιλογή για όλη την ημέρα. Αν θες όμως πραγματικά να κάνεις fashion statement με τις Χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις σου, συνδύασέ το με ένα floral jacket και πολλά, μικρά δαχτυλίδια. Κάπως έτσι και έχεις δημιουργήσει ένα #ootd με τίτλο «Όταν το street style συνάντησε την high end fashion».

beloudo kentriki copy

#3 Σε matching set

Ένα μονόχρωμο, βελούδινο σετ είναι από τη φύση του ένα αρκετά «βραδινό» σύνολο, στην εμπριμέ, όμως, version του γίνεται πιο παιχνιδιάρικο και αν το συνδυάσεις με μεγάλα γυαλιά ηλίου και μερικά funky βραχιόλια με charms, τότε έχεις δημιουργήσει το απόλυτα morning look. Εύκολα και απλά!

Είτε είσαι οπαδός των κινηματογραφικών επιτυχιών, είτε απλά αγαπάς τις μικρές δόσεις πολυτέλειας στα outfits σου, τα φετινά Χριστούγεννα θα σε βρουν μέσα σε chic βελούδινα σύνολα και λαμπερά κοσμήματα. Θα σε βρουν να νιώθεις και να ντύνεσαι σαν σταρ… like a movie star! Και αυτό είναι υπέροχο!