Shining Denim Project: Η πιο ανατρεπτική νέα τάση στα jean είναι ό,τι πρέπει για τα Χριστούγεννα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Shining Denim Project: Η πιο ανατρεπτική νέα τάση στα jean είναι ό,τι πρέπει για τα Χριστούγεννα

Λάμψε μέσα στα jeans σου αυτές τις γιορτές. Κυριολεκτικά.

O Giorgio Armani έχει πει πως τα «jeans αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία στη μόδα» και είναι η πιο σωστή φράση για να περιγράψει κάποιος τον χώρο που καταλαμβάνουν τα denim παντελόνια σε κάθε γκαρνταρόμπα. Η οικουμενικότητά τους και η μαζική αποδοχή τους ξεκινάει από το γεγονός πως υπάρχει ένα (ή και παραπάνω) κατάλληλα κομμάτια για κάθε σωματότυπο και κάθε στυλ. Tα jeans είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να «ζωγραφίσεις» πολλά looks που προσαρμόζονται σε όλες τις εποχές και όλες τις τάσεις. Μπορείς να συνδυάσεις το δικό σου αγαπημένο κομμάτι με ένα preppy πουκάμισο και ένα διακριτικό ζευγάρι σκουλαρίκια για να πας στο γραφείο ή μπορείς να φορέσεις ένα baggy denim παντελόνι με lingerie top, biker jacket και να κάνεις layering από κολιέ, για τη βραδινή σου έξοδο.

pandora jean 3

Αυτά τα Χριστούγεννα, όμως, πέρα από τις συνηθισμένες ενδυματολογικές «λύσεις» που σου δίνουν τα jeans σου έχεις την ευκαιρία να γίνεις λίγο πιο «τολμηρή» με αυτό το casual υλικό και να υιοθετήσεις την μεταλλιζέ, λαμπερή εκδοχή του που είναι so hot right now. Το shiny, denim trend μας κάνει να ψάχνουμε για κλασικά μαύρα jeans με ιριδισμούς ή ανατρεπτικές ασημί και χρυσές αποχρώσεις που μπορούμε να φορέσουμε 24 ώρες το 24άωρο αν θέλουμε να κάνουμε statement με τα Xmas looks μας. Υιοθετώντας αυτήν την τάση που ενώνει το streetwear με το evening dressing, πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω τρία σημεία για να κάνουμε ισορροπημένες εμφανίσεις με ένα μόνο twist of glam.

Off White PO F21 033

#1 Τα T-Shirts σώζουν ζωές
Αν θες να δημιουργήσεις ένα all day σύνολο με πρωταγωνιστή το λαμπερό σου denim, πρέπει να το συνδυάσεις με ένα cool, street κομμάτι όπως είναι ένα μονόχρωμο ή logo βαμβακερό μπλουζάκι. Τώρα τον χειμώνα μπορείς να βάλεις από πάνω του μία oversized, πλεκτή ζακέτα και μερικά κομψά δαχτυλίδια και να κάνεις ένα mix&match look που δεν περνάει απαρατήρητο.
#2 Ένα mannish πανωφόρι δεν έβλαψε ποτέ καμία
Την λάμψη του κάτω μέρους του συνόλου σου την εξισορροπεί ένα αυστηρό πανωφόρι, όπως είναι ένα μακρύ tailored παλτό ή ένα κλασικό, καρό blazer. Φόρεσε από μέσα ένα σοφιστικέ ζιβάγκο και ένα chic ζευγάρι σκουλαρίκια και ξεχώρισε μέσα στο classy outfit σου.
#3 Το less is more ισχύει και στα αξεσουάρ
Έχεις αρκετό metallic color στο σύνολό σου, γι’ αυτό σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ πρέπει να κινηθείς πιο συμβατικά. Ένα βραχιόλι από ασήμι 925 με μικρά και χαριτωμένα charms είναι αυτό που λέμε «τόσο όσο» για να γίνει πιο εορταστικό -αλλά όχι υπερβολικό- το look σου.

Δώσε στο κλασικό, αγαπημένο σου denim παντελόνι την στυλιστική αναβάθμιση που του αξίζει τα φετινά Χριστούγεννα και κάν’ το κυρίαρχο κομμάτι της εορταστικής σου γκαρνταρόμπας. Αυτές τις μέρες όλα πρέπει να λάμπουν, μέσα μας, έξω μας αλλά και στην γκαρνταρόμπα μας. Για να πάει έτσι με φως (παντού!) και εξωστρέφεια και το 2022…

PANDORA XMAS SHINY STORIES