Oδηγός Αγοράς: Δέκα midi φορέματα για να σε βρουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο κομψή από ποτέ

Διονυσία Καλαποθαράκου
Oδηγός Αγοράς: Δέκα midi φορέματα για να σε βρουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο κομψή από ποτέ

Oύτε mini, ούτε maxi, το μεσαίο μήκος είναι ιδανικό για ladylike εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Kαμια φορά η «μεσαία οδός» είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου και στη ζωή αλλά και στη μόδα. Πώς μεταφράζεται αυτό στην γκαρνταρόμπα μας; Με ρούχα που δεν είναι ούτε πολύ casual αλλά ούτε και υπερβολικά επίσημα και με φορέματα που δεν είναι ούτε πολύ sexy (δες εφαρμοστά, mini dresses), αλλά ούτε και κατάλληλα μόνο για red carpet εμφανίσεις (ναι, τα maxi είναι αυτά). Η μεσαία οδός, λοιπόν, σε αυτήν την πολύ θηλυκή κατηγορία ρούχων, είναι τα midi.
Είτε μιλάμε για σοφιστικέ, body conscious φορέματα που το μήκος τους σταματάει στα μισά της γάμπας, είτε για αέρινα, αμπίρ κομμάτια, είτε ακόμα και για corporate shirt dresses, τα midi φορέματα είναι ένας εγγυημένος δρόμος προς τη στυλιστική επιτυχία. Και επίσης είναι και ένα ρούχο-passepartout για κομψές εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και στις γιορτές.

Style me up

VIRGIL ABLOH copy copy

Μπορείς να φορέσεις ένα εμπριμέ κομμάτι με ένα μονόχρωμο, tailored παλτό ή blazer το πρωί και το ίδιο ρούχο με biker jacket και ψηλοτάκουνες μπότες το βράδυ, και να είσαι καλοντυμένη και chic και στις δύο περιπτώσεις. Το καλό με τα midi dresses είναι πως είναι ιδανικά και για layering αν είσαι λίγο πιο τολμηρή στις ενδυματολογικές σου επιλογές. Δηλαδή μπορείς να τα φορέσεις πάνω από ένα cigarette παντελόνι ή το αγαπημένο σου jean και να κάνεις statement με δύο μόνο βασικά κομμάτια που όλες έχουμε στην ντουλάπα μας.

Virgil Abloh: O σχεδιαστής που κορόιδεψε τον ελιτισμό της υψηλής ραπτικής

Στην παρακάτω gallery θα βρεις δέκα, stylish, midi φορέματα για να τα προσθέσεις στην Χριστουγεννιάτικη shopping list σου και να σου κάνεις ένα διαχρονικό και πρακτικό δώρο που θα φοράς μία ζωή. Μετά από μία χρονιά εν μέσω πανδημίας σου αξίζουν τα καλύτερα άλλωστε… και μέσα στα «καλύτερα» είναι και τουλάχιστον ένα κολακευτικό midi φόρεμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fashion Awards 2021: Aπό την Priyanka Chopra μέχρι την Dua Lipa, δες όλες τις λαμπερές παρουσίες

The Knitwear Trend: Πώς να φορέσεις τα πλεκτά τον φετινό χειμώνα

Ένα καινούργιο, ελληνικό brand φέρνει τα πιο αισιόδοξα patterns στην καρδιά του χειμώνα