Η μεγάλη επιστροφή: Κάπου την έχεις ξαναδεί την It-bag της σεζόν

Νατάσσα Σχοινά
Η μεγάλη επιστροφή: Κάπου την έχεις ξαναδεί την It-bag της σεζόν

Τα 00s έρχονται στo 2022 με την επιστροφή ενός μεγάλου trend.

Ακόμα και τις μέρες που δεν έχεις την παραμικρή διάθεση να ασχοληθείς με το στυλ σου, εκείνες που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και απλώς θέλεις να φορέσεις ό,τι βρεθεί μπροστά σου και να τελειώνεις, μία τσάντα θα κρατήσεις όπως και να ‘χει στα χέρια σου. Το στυλ μπορεί να ποικίλλει, το ίδιο και το μέγεθος ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις που πρέπει να καλύψεις μέσα στη μέρα, όμως, θα έχεις μαζί σου μία τσάντα.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της άνοιξης, ο καθιερωμένος απολογισμός επιβάλλει την παρουσία του για να δούμε ποια είναι τα νέα trends που ακολουθεί ο κόσμος της μόδας και που πρόκειται να υιοθετήσουν τα fashion girls -ή που το έχουν ήδη κάνει-. Αυτήν την περίοδο, η «Motorcycle» τσάντα του οίκου Balenciaga βρίσκεται όλο και περισσότερο στην παρέα των διάσημων γυναικών της showbiz αλλά και με τις fashion influencers που ορίζουν τον δρόμο για το ανοιξιάτικο στυλ του 2022.

https://www.instagram.com/p/CWnC6Jpl2k1

Πού έχεις ξαναδεί τη Motorcycle bag του Balenciaga

Θυμάσαι που στα 00s, στους μεγάλους οίκους μόδας κυριαρχούσαν οι τσάντες που είχαν και το δικό τους όνομα; Για παράδειγμα, η «Baguette» της Fendi ή η «Paddington» της Chloé είναι δύο από τις classic τσάντες που κρατούσαν και μεγάλα ονόματα της showbiz, όπως η Sarah Jessica Parker στο «Sex and the City». Η χωρίς logo και με χαλαρό κράτημα «Motorcycle» του Balenciaga είναι μία από αυτές.

Καθώς, λοιπόν, ο Demna Gvasalia, που ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Balenciaga το 2015 διαδεχόμενος τον Alexander Wang, γνώριζε πολύ καλά την απήχηση αυτού του σχεδίου, οπότε σκέφτηκε να το επαναφέρει στη συλλογή με αφορμή τα 20α του γενέθλια. Το «Neo Classic» εμφανίστηκε στη φθινοπωρινή συλλογή του 2020, ενώ η Kim Kardashian που είναι ambassador του οίκου πόζαρε για την καμπάνια του 2022 με την «Cagole».

https://www.instagram.com/p/CZmNKmirqN5

Ποιος εμπνεύστηκε τη Motorcycle Balenciaga

Η Motorcycle bag του Balenciaga ξεκίνησε το ταξίδι της το 2001, με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του brand, Nicolas Ghesquière, που οραματίστηκε ένα πιο relaxed σχέδιο συγκριτικά με τις τσάντες μεγάλων σχεδιαστών της εποχής. «Όλα τα κορίτσια που περπάτησαν στο catwalk, συμπεριλαμβανομένης της Kate Moss, ήρθαν και ρώτησαν αν ήταν vintage ή κάτι που βρήκαν στην αγορά. Όχι, τους απάντησα. Είναι μία τσάντα από την οποία έχουμε κάνει πολλά πρωτότυπα, αλλά που δεν έχουμε παράγει, γιατί, όταν την έδειξα στους ανθρώπους που μου το ζήτησαν, δεν ήταν χαρούμενοι με αυτό. Σκέφτηκα να φτιάξω μόνο 25. Τα κορίτσια πίστευαν ότι ήταν κάτι που θα έχουν για πάντα. Ήταν κάτι καινούργιο, αλλά έμοιαζε σαν ένα παλιό πράγμα, καλό και φιλικό», είπε ο Ghesquière σε συνέντευξή του στο WWD το 2001.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

7 τάσεις στα παπούτσια που «οδηγούν» το street style του 2022

10 ζευγάρια sneakers για να μην ξαναφορέσεις τακούνια ποτέ

Αυτές είναι οι τσάντες που κρατούν οι πιο κομψές celebrities το 2022