7 λόγοι που το δερμάτινο μπλέιζερ πρέπει να είναι το hero piece σου για το 2022

Sabine Camhi
7 λόγοι που το δερμάτινο μπλέιζερ πρέπει να είναι το hero piece σου για το 2022

Από τα δερμάτινα μπλέιζερ σε έντονα χρώματα μέχρι και εκείνα με cutouts, βρήκαμε το πιο fresh πανωφόρι για την γκαρνταρόμπα σου.

Όταν οραματίζεσαι ένα supermodel να περπατάει στον δρόμο τι φαντάζεσαι πως φοράει; Ίσως ένα ζευγάρι baggy boyfriend jeans ή ένα cut-out top, τα οποία είναι αγαπημένα items των κοριτσιών της μόδας. Ή, αν παρακολουθείς συστηματικά το feed των It-girls, τότε πιθανόν σου ήρθε στο μυαλό το δερμάτινο μπλέιζερ. Αυτό το item μπορεί να μην είναι καινούργιο - θα είναι πάντα ένα διαχρονικό wardrobe staple – αλλά το 2022, τα μπλέιζερ που κατασκευάζονται από δέρμα είναι ιδιαίτερα περιζήτητα.

Γιατί είναι τα δερμάτινα μπλέιζερ τόσο δημοφιλή φέτος;

Το δέρμα είναι staple της punk-rock αισθητικής και έχει την τάση να αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας, κάτι που αναμφισβήτητα χρειαζόμαστε όλες μας.


https://www.instagram.com/reel/CQ1h2sCnMcM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιπλέον, άλλος ένας λόγος που θα μπορούσε να εξηγήσει την δημοτικότητα του δερμάτινου μπλέιζερ είναι τα επιτεύγματα της οικολογικής μόδας. Είναι πολλές οι βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις του δέρματος που έχουν εισέλθει στην αγορά τα τελευταία χρόνια, όπως το «δέρμα» από μανιτάρια, από ανανά, από κάκτους κτλ. Και αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό – αρκεί να απομακρυνθούμε από τα συνθετικά δέρματα που τόσο συχνά διαφημίζονται ως vegan και βιώσιμα.

Victoria_Beckham-PreFall_F22_styling_hacks.jpg

Victoria Beckham Pre-Fall 22: 5 styling hacks για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου

Τα δερμάτινα μπλέιζερ είναι επίσης αρκετά διαδεδομένα στα thrift stores και στους μεταπωλητές ρούχων. Μπορεί συχνά να βρει κανείς δερμάτινα πανωφόρια που είναι custom made ή handmade στην μισή τιμή απ’ ότι η αγορά ενός καινούργιου.



Σε πείσαμε και θέλεις να ενσωματώσεις τώρα ένα δερμάτινο μπλέιζερ στην γκαρνταρόμπα σου; Τότε συνέχισε στην gallery που ακολουθεί για να δεις 7 ευέλικτα σύνολα που συγκεντρώσαμε για εσένα, ώστε να πάρεις έμπνευση.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @taizeluane

Διάβασε επίσης: