8 Ουκρανοί σχεδιαστές και brands που μπορείς να υποστηρίξεις (τώρα και για πάντα)

Sabine Camhi
8 Ουκρανοί σχεδιαστές και brands που μπορείς να υποστηρίξεις (τώρα και για πάντα)

Όλα τα ρούχα είναι δημιουργημένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά στη Ουκρανία!

Η Ουκρανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με αφορμή την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στο εσωτερικό της. Όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στην χώρα της Ανατολικής Ευρώπης η οποία βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη σε κατάσταση συναγερμού. Σήμερα θα προσεγγίσουμε την Ουκρανία όχι μέσα από τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου αλλά από μια διαφορετική ματιά, εκείνη της μόδας.

Παρά τα δραματικά γεγονότα, η χώρα αφήνει το στίγμα της μέσω της δημιουργίας. Το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμμή για τους Ουκρανούς σχεδιαστές αλλά και τα πιο διαδεδομένα fashion brands της χώρας είναι μεγάλο. Είπαμε λοιπόν να γνωρίσουμε και -γιατί όχι;- να στηρίξουμε την ουκρανική βιομηχανία της μόδας μέσα από τις σελίδες του Queen.gr και να εμπνευστούμε για τις επόμενες αγορές μας!


https://www.instagram.com/tv/CZT18HpJrcj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις ποια είναι τα Ουκρανικά brands που φορούν ήδη οι fashionistas και trendsetters παγκοσμίως.

iconic_outfits_dimoprasia.jpg

6 εμβληματικά on-screen outfits που έπιασαν τις υψηλότερες τιμές σε δημοπρασίες

Bevza:

Μία από τις πιο διάσημες Ουκρανές σχεδιάστριες γυναικείων ενδυμάτων είναι αναμφίβολα η Svitlana Bevza. Κυκλοφόρησε το brand της το 2006 και ήταν η πρώτη Ουκρανή σχεδιάστρια που έγινε φιναλίστ του Vogue Talent στο Μιλάνο το 2014. Η Bevza παρουσιάζει επίσης τις συλλογές της στο NYFW από το 2017. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να σου φανούν πολύ απλά με την πρώτη ματιά, τα ρούχα της φέρουν την ιστορία και την κληρονομιά της Ουκρανίας και σύμβολα αρχαίων πολιτισμών. Για παράδειγμα, τα balaclavas της Svitlana Bevza είναι εμπνευσμένα από την πριγκίπισσα Όλγα του Κιέβου, γνωστή και ως Άγιος Όλγα. Τα μοντέλα Gigi και Bella Hadid και η ηθοποιός Dakota Johnson είναι μεταξύ των θαυμαστών του brand. Η ηθοποιός Sophie Turner μάλιστα φόρεσε στον γάμο της ένα λευκό κοστούμι από το brand.


https://www.instagram.com/p/CaDHvrQrWQC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ruslan Baginskiy:

Η Madonna, η Kaia Gerber, η Anna Dello Russo, η Rosie Huntington-Whiteley και η Bella Hadid είναι μόνο μερικές stars που φορούν τα headpieces του Baginskiy. Ο νεαρός σχεδιαστής ξεκίνησε το brand του το 2015 και λίγα χρόνια μετά, τα καπέλα Baker Boy, οι μπερέδες και τα καπέλα Ushanka περιλαμβάνονται στα κύρια hat trends του φετινού χειμώνα. Παρά την επιτυχία του, όλα τα καπέλα εξακολουθούν να είναι Made in Ukraine.


https://www.instagram.com/p/CYO9Z3XOpkT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ienki Ienki:

Οι λάτρεις της χειμερινής μόδας και των puffer τζάκετ είναι αναμφίβολα μεγάλοι θαυμαστές αυτού του ουκρανικού brand. Η Dima Ievenko έχει δημιουργήσει από το 2016 τα κομψά και σούπερ ζεστά puffers που φορούν η Emily Ratajkowski, η Kourtney Kardashian, η Irina Shayk, η Hailey Bieber και πολλές άλλες fashion influencers.


https://www.instagram.com/p/CYJO46RI2wY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ksenia Schnaider:

Καταρχάς, το ουκρανικό brand Ksenia Schnaider έγινε διάσημο για το Demi-denim του (κάτι μεταξύ τζιν και βερμούδας), το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά οι σχεδιαστές το 2016 κατά την διάρκεια του Mercedes Benz Fashion Days στο Κίεβο. Η Ksenia και ο σύζυγός της Anton Schnaider χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα τζιν παντελόνια που βρίσκουν σε υπαίθριες αγορές. Το ζευγάρι ανακυκλώνει τζιν για να δημιουργήσει φανταστικά οικολογικά κομμάτια όπως, για παράδειγμα, γούνινα παλτό φτιαγμένα από σκισμένα τζιν, κομψά μπλέιζερ με patchwork και μοντέρνα ασύμμετρα τζιν.


https://www.instagram.com/p/CY8aqRNtRk9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Sleeper:

Aka, το brand του οποίου οι πιτζάμες φοριούνται εντός και εκτός σπιτιού. Το brand Sleeper, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από δύο πρώην συντάκτες μόδας Kate Zubarieva και Asya Varetsa, έχει πολλούς διάσημους fans. Για παράδειγμα η Kristin Davis, AKA Charlotte, φόρεσε καρό πιτζάμες του brand στο Sex and The City reboot, And Just Like That.


https://www.instagram.com/p/CZFV3Y3NCrN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Nué Studio:

Μπορείς να κατηγορήσεις το λαμπερό partywear brand Nué για την εμμονή σου με τους κρυστάλλους. Οι ιδρυτές του εμπνέονται από το old Hollywood και την εποχή της τζαζ για να δημιουργήσουν αστραφτερά τοπ, φούστες, φορέματα και τσάντες που γίνονται αμέσως viral.


https://www.instagram.com/p/CaP1ruzN7mb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Cult Naked:

Άλλο ένα brand που λατρεύουν οι celebrities (Megan Fox, Kendall Jenner) είναι το Cult Naked. Αυτή η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τη Mary Furtas, έγινε γρήγορα δημοφιλής για τα δερμάτινα two-piece sets της και τα εφαρμοστά της σχέδια.


https://www.instagram.com/p/CaShiouDx9I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Poustovit:

Η Lilia Poustovit ίδρυσε το brand της Poustovit το οποίο εστιάζει σε έναν συνδυασμό σύγχρονων τάσεων και ουκρανικών ethnic εκτυπώσεων. Τα κομψά shirt dresses είναι το signature item αυτού του label.


https://www.instagram.com/p/CZgwO3EqMHO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε στην gallery που ακολουθεί για να δεις και άλλες φωτογραφίες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @ruslanbaginskiy_hats

Διάβασε επίσης: