6 εμβληματικά on-screen outfits που έπιασαν τις υψηλότερες τιμές σε δημοπρασίες

Sabine Camhi
6 εμβληματικά on-screen outfits που έπιασαν τις υψηλότερες τιμές σε δημοπρασίες

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα αντικείμενο που έχει φορεθεί από κάποιο καλλιτέχνη που θαυμάζουν.

Το σωστό κοστούμι μπορεί να βοηθήσει μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά να μείνει στην ιστορία, και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα πιο εμβληματικά on-screen outfits της βιομηχανίας συχνά βγαίνουν στο σφυρί. Αυτά τα πολύτιμα λοιπόν memorabilia από το παρελθόν μπορεί να πιάσουν υψηλές τιμές σε διάφορες δημοπρασίες. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα άμεσα αναγνωρίσιμα on-screen outfits που έχουν πουληθεί για ένα εντυπωσιακό χρηματικό ποσό.

1. Το floral outfit της Florence Pugh – Midsommar

Το εντυπωσιακό σύνολο που φόρεσε η Florence Pugh στις τελευταίες σκηνές του ψυχολογικού thriller Midommar βγήκε στο σφυρί στις αρχές του 2020. Το φόρεμα, το οποίο περιλάμβανε 10,000 λουλούδια μεταξωτά και ζύγιζε 14 κιλά πουλήθηκε για περίπου €64,000 στο Academy Museum Of Motion Pictures.


https://www.instagram.com/p/CBaOanhC18v/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2. Το τζάκετ και παντελόνι της Olivia Newton-John – Grease

Λίγα σύνολα είναι όσο iconic όσο το μαύρο δερμάτινο τζάκετ και παντελόνι που φόρεσε η Olivia Newton-John στην τελική σκηνή της ταινίας του 1978, Grease, το οποίο σηματοδότησε την μεταμόρφωση της Sandy από ένα καλό κορίτσι σε ένα πολύ πιο edgy. Το φόρεσε για να τραγουδήσει το «You’re The One That I Want», και κρίνοντας από τον αριθμό των Halloween costumes που εμπνέει κάθε χρόνο, αυτό το σύνολο είναι ακόμα πολύ δημοφιλές.

instagram_accounts.jpg

5 λογαριασμοί στο Instagram που αξίζει να ακολουθήσεις για πολύ κομψά looks



Το σύνολο πωλήθηκε το 2019, με τα κέρδη να πηγαίνουν στο Cancer Wellness και Research Center της Olivia Newton-John. Τo τζάκετ της πουλήθηκε για πάνω από €231,000 ενώ το παντελόνι για €152,000.

3. To showgirl σύνολο της Marilyn Monroe – Gentlemen Prefer Blondes

Ο χαρακτήρας της Marilyn Monroe, Lorelei Lee, φόρεσε πολλά εμβληματικά σύνολα στην ταινία του 1953 Gentlemen Prefer Blondes, συμπεριλαμβανόμενου του φούξια φορέματος όταν τραγουδούσε το «Diamonds Are A Girl’s Best Friend» καθώς και το εφαρμοστό πορτοκαλί φόρεμα με ένα ασορτί κασκόλ.



Ένα άλλο εμβληματικό σύνολο είναι το κόκκινο showgirl φόρεμα που φόρεσε για να τραγουδήσει με την Jane Russell, η οποία έπαιζε την κολλητή της Dorothy Shaw. Ήταν ένα μακρυμάνικο φόρεμα με παγιέτες. Το εντυπωσιακό item πουλήθηκε για €235,000 το 2019.



4. Η ποδιά και η μπλούζα της Judy Garland – Wizard of Oz

Μπορεί να μην είναι το πιο glam outfit σε αυτήν την λίστα – μια μπλε καρό ποδιά με ένα απλό λευκό πουκάμισο από μέσα – αλλά το σύνολο που φόρεσε η Judy Garland ως Dorothy στην ταινία του 1939, The Wizard of Oz, είναι ένα από τα πιο iconic ítems στην ιστορία του σινεμά. Το outfit πουλήθηκε το 2015 μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά για σχεδόν €1,218,000.



5. Το μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn – Breakfast At Tiffany’s

Κάποιες φορές ακόμα και το πιο απλό σύνολο μπορεί να έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην οθόνη, και το μεταξωτό μαύρο φόρεμα που φόρεσε η Audrey Hepburn ως Holly Golightly στην ταινία του 1961 Breakfast At Tiffany’s το αποδεικνύει αυτό. Το iconic φόρεμα, σχεδιασμένο από τον Hubert de Givenchy, είναι ο ορισμός της κομψότητας με τον ψηλό του λαιμό και την στενή εφαρμογή. Στην ταινία, η Hepburn φόρεσε το φόρεμα με ένα κολιέ με πέρλες και μαύρα γάντια. Το φόρεμα πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2006 για περίπου €569,300.



6. Τα σύνολα της οικογενείας von Trapp – Sound of Music

Σε μια σκηνή από το The Sound of Music, η Maria (την υποδύεται η Julie Andrews)
φτιάχνει ρούχα από κουρτίνες για τα παιδιά von Trapp. Στη συνέχεια, κάνουν πεζοπορία στα βουνά τραγουδώντας το «Do-Re-Mi». Τα ρούχα από αυτή τη σκηνή πουλήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών Profiles in History το 2013. Σύμφωνα με πηγές, αυτά τα ρούχα μαζί με κάποια άλλα από την ταινία, έπιασαν σε δημοπρασία το €1,030,422.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @marilynmonroe

Διάβασε επίσης: