Knitwears: Το πλεκτό φόρεμα είναι το hero piece των ημερών

Ναταλία Κατσακιώρη
Knitwears: Το πλεκτό φόρεμα είναι το hero piece των ημερών
Photo: Imax Tree

Τα knitwears είναι η κορυφαία τάση της σεζόν που θα φορέσουμε και στο κρύο.

Βρισκόμαστε σε μια φάση που ο καιρός, μάλλον, δεν λέει να μας δείξει το καλό του πρόσωπο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έρχονται μέρες με κρύο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε μερικές περιοχές της χώρας έχουμε δει κιόλας τα πρώτα χιόνια.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι χαμηλές, οι περισσότερες, όμως, από εμάς έχουμε μπει ήδη σε spring mood και θα ήταν κάπως δύσκολο σε αυτή την φάση να ξαναγυρίσουμε στις φόρμες και τα χοντρά μας hoodies. Εξάλλου, όσο κρύο και αν κάνει, το στυλ παραμένει στυλ, και πλέον η μόδα έχει επενδύσει τις τελευταίες σεζόν στην άνεση, όσο ποτέ.

Μέσα από τις δύο μεγάλες καραντίνες που περάσαμε αναδείχθηκε και μία από τις κορυφαίες τάσεις, τα πλεκτά. Αρχικά, το είδαμε σαν λύση ανάγκης, αφού θέλαμε κάτι ναι μεν ζεστό, μαλακό και άνετο, αλλά και κάτι που να μην θυμίζει εξολοκλήρου πιτζάμες ή home wear.

knitted stripped dress

Τα πλεκτά συνέχισαν να είναι major trend και μετά την πάροδο των lock downs, με όλους τους κορυφαίους οίκους να εντάσσουν knitwears σε όλες τις εκδοχές που μπορούμε να φανταστούμε στις συλλογές τους, από μονόχρωμα, minimal πλεκτά με καθαρές γραμμές, μέχρι boho knitwears με ζεστά χρώματα, ρίγες και prints.

Το πλεκτό φόρεμα είναι το hero piece των ημερών

Εν όψει, λοιπόν, των ψυχρών ημερών χρειαζόμαστε ένα hero piece, δηλαδή ένα ρούχο ήρωα, που θα έρθει να σώσει την κατάσταση και να μας κρατήσει ζεστές και stylish. Αυτό το κομμάτι είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το πλεκτό φόρεμα.

Το είδες, το φόρεσες, το αγάπησες κατά την διάρκεια όλου αυτού του δύσκολου χειμώνα και τώρα ήρθε η στιγμή να το αξιοποιήσεις και την άνοιξη. Τα knitted φορέματα ήρθαν στην ζωή μας στην midi εκδοχή τους κατά κύριο λόγο, που είναι και η πιο βολική.

street style grey dress

Είτε έχεις προτιμήσει ένα μονόχρωμο ribbed φόρεμα σε neutral απόχρωση, είτε αγαπάς τα ιδιαίτερα looks και επένδυσες σε ένα πολύχρωμο σχέδιο με ρίγες ή patterns, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι βάλεις τα combat μποτάκια σου και off you go!

Ένα ασορτί πλεκτό κασκόλ με έντονα χρώματα (βλέπε Acne Studios), ένα ζεστό fluffy faux fair καπέλο και το παλτό σου μπορούν να πλαισιώσουν ιδανικά το outfit. Μην ξεχνάς πως το πλεκτό φόρεμα είναι το αγαπημένο item των Scandi girls, οπότε μια ματιά στα accounts των πιο ενημερωμένων influencers θα μας δώσει το απαραίτητο inspo.

Διαβάστε επίσης:

Straight denim: Το αγαπημένο ίσιο τζιν παντελόνι και οι 4 πιο updated τρόποι να το φορέσεις τώρα

Η Τόνια Σωτηροπούλου με ένα floral φόρεμα που απογείωσε την ανοιξιάτικη διάθεση

10 cowboy μποτάκια που θα αναβαθμίσουν τα ανοιξιάτικά σου looks