One piece item: Αυτά είναι τα γυναικεία φορέματα που αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου

One piece item: Αυτά είναι τα γυναικεία φορέματα που αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις από την ντουλάπα σου ένα κομμάτι, το οποίο σε έχει συντροφεύσει σε μερικές από τις πιο δυνατές αναμνήσεις σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Και για να κάνω πιο συγκεκριμένη την ερώτηση: Ποιο είναι το one piece item, το οποίο κάθε φορά που το φοράς, σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου; Είμαι σίγουρη πως το μυαλό σου πήγε σε κάποιο φόρεμα, σε ένα ρούχο που μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο πάνω σου. Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τα φορέματά μας λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα ρούχα μας;

Προσπαθώντας να δώσω μία απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως μερικά γυναικεία φορέματα, είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να κολακεύουν κάθε σωματότυπο και να ενισχύουν τη θηλυκότητά μας, αλλά με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Για παράδειγμα, κάποια μπορεί να συνδυάσει ένα γυναικείο φόρεμα με ένα ζευγάρι λευκά sneakers και κάποια άλλη με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια, αφού πρόκειται για ένα ρούχο που μας επιτρέπει να του δώσουμε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα που μας ταιριάζει. Και αν υπάρχει κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τα γυναικεία φορέματα από κάθε άλλο ρούχο, είναι το γεγονός πως όταν τα φοράμε, νιώθουμε πως μας αντιπροσωπεύουν απόλυτα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, στη λίστα που ακολουθεί θα μοιραστούμε μαζί σου ποια είναι τα γυναικεία φορέματα που αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου αυτήν την άνοιξη. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα κομμάτια, τα οποία θα σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου κάθε στιγμή και είναι βέβαιο πως μαζί τους, θα δημιουργήσεις τις πιο συναρπαστικές αναμνήσεις.

Ένα μάξι φόρεμα για εσένα που ψάχνεις ένα κομμάτι με το οποίο θα γίνεις αχώριστη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα μάξι φόρεμα θεωρείται ένα απαραίτητο fashion item για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Αρχικά, πρόκειται για ένα ρούχο που αναδεικνύει κάθε σιλουέτα, ένα διαχρονικό κομμάτι που σου επιτρέπει να πειραματίζεσαι άφοβα με το στυλ σου, ένα item που μπορεί να σε συντροφεύει από τα πρωινά που βρίσκεσαι στο γραφείο, μέχρι τη βάφτιση του παιδιού της κολλητής σου. Το ερώτημα είναι, βέβαια, σε ποιο από όλα τα μάξι φορέματα που υπάρχουν στην αγορά, αξίζει να επενδύσεις εσύ; Σίγουρα, ένα μάξι φόρεμα σε μία κλασική μονοχρωμία, όπως το μαύρο και το τιρκουάζ ή ένα μάξι φόρεμα σε στυλ κρουαζέ με γιακά είναι δύο επιλογές που θα ευχαριστηθείς πολύ. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να προσθέσεις μία twist «πινελιά» στις εμφανίσεις σου και δεν διστάζεις να παίξεις με τα μοτίβα, μπορείς να επιλέξεις ένα εμπριμέ μάξι φόρεμα με σφυκοφωλιά, το οποίο θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το σώμα σου.

Picture13

Ένα καρό φόρεμα για εσένα που θέλεις να προσθέσεις στις εμφανίσεις σου μία girly «πινελιά»

Η Christine από την ταινία «Lady Bird» και η Cher από την ταινία «Clueless» είναι δύο κορίτσια της έβδομης τέχνης που, εκτός από τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους, ξεχώρισαν επίσης για το αυθεντικό και διαχρονικό τους στυλ. Και αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει αυτούς τους δύο χαρακτήρες του κινηματογράφου, είναι η προτίμησή τους για το καρό μοτίβο. Αν θέλεις, λοιπόν, να αποκτήσεις κάτι από την εναλλακτική φινέτσα της Christine ή κάτι από την κοριτσίστικη και «παιχνιδιάρικη» διάθεση της Cher, τότε αξίζει να επενδύσεις σε ένα κλασικό, καρό φόρεμα, το οποίο θα προσθέσει στις εμφανίσεις σου μία chic και συγχρόνως girly «πινελιά». Για παράδειγμα, ένα κοντό καρό φόρεμα με κουμπιά σε μία παστέλ απόχρωση, όπως το λιλά, είναι μία επιλογή που θα σε κάνει να νιώθεις «πρωταγωνίστρια» στην ταινία της ζωής σου. Να θυμάσαι πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ρούχο, το οποίο εκ των πραγμάτων, έχει έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα, διότι σου δίνει τη δυνατότητα να δείχνεις κομψή και «ψαγμένη», χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις ιδιαίτερα.

Extra tip: Εφόσον αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα καινούργιο μάξι φόρεμα ή ένα καρό φόρεμα, μην παραλείψεις να επενδύσεις και σε μία ζώνη για φόρεμα. Να ξέρεις πως οι ιδανικές ζώνες για φορέματα είναι οι λεπτές, οι οποίες διαθέτουν μία εντυπωσιακή αγκράφα που θα στολίζει με λάμψη τη μέση σου. Πρόκειται για ένα «μαγικό» αξεσουάρ, το οποίο αξίζει μία θέση στην ντουλάπα σου, καθώς οι ζώνες για φορέματα σου δίνουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσεις ένα ρούχο, το οποίο έχεις φορέσει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Picture14

Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν αποφασίσεις να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου, να θυμάσαι πως αυτό που θα τις κάνει ξεχωριστές, είναι ο τρόπος που εσύ θα επιλέξεις να τις φορέσεις. Μην διστάσεις, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα γυναικεία φορέματα ως έναν «καμβά» πάνω στον οποίο θα αποτυπώσεις το δικό σου προσωπικό στυλ, φέτος την άνοιξη!