Τα κρόσσια είναι το πιο joyfully trend της φετινής άνοιξης που θα δώσει κίνηση στα σύνολα σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα κρόσσια είναι το πιο joyfully trend της φετινής άνοιξης που θα δώσει κίνηση στα σύνολα σου
Proenza Schouler SS22, Photo: Imax Tree

Το πιο easy breezy trend της άνοιξης είναι τα κρόσσια.

Είναι αλήθεια πως η άνοιξη φέρνει ούτως ή άλλως μια νέα πνοή στα καθημερινά μας σύνολα, κάνοντας τα layers πιο αέρινα και ελαφρά. Τα χρώματα και τα διαφορετικά prints είναι αυτά που κάνουν την διάθεση να ανεβαίνει. Φέτος, η τάση των fringes, μπαίνει και στο λεξιλόγιο της άνοιξης, μετά από έναν χειμώνα κατά την διάρκεια του οποίου είδαμε τα κρόσσια και σε casual σύνολα, εκτός εορταστικής περιόδου.

Τα κρόσσια στην SS22 σεζόν δεν έχουν, όμως, καμία σχέση με τα συνηθισμένα fringes που ίσως έρχονται στο μυαλό σου, αυτά δηλαδή με την boho-western αισθητική, τα οποία κυριάρχησαν στην μόδα και κατά την περίοδο των 00s. Θυμήσου το ολόλευκο cowboy look της Madonna. Φέτος, λοιπόν, τα κρόσσια γίνονται μέρος των ρούχων και είναι η φυσική συνέχεια του κάθε item, χωρίς πολλές φορές να χρησιμοποιηθεί κάποιο extra υλικό, αλλά κόβοντας το ίδιο το ύφασμα, δίνοντας ένα retro twist που είναι ταυτόχρονα και απόλυτα σύγχρονο.

Altuzarra S22 020 copy

Fringes fever στις ανοιξιάτικες πασαρέλες.

Όλα όσα είδαμε στις εβδομάδες μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 συμβάλλουν στην ιδέα της κίνησης στα ρούχα, αφού το styling δεν θέλει πια βαρετά, άκαμπτα κομμάτια που δυσκολεύουν το σώμα. Η έντονη παρουσία των fringes σηματοδότησε την αρχή μιας νέας ισχυρής τάσης, αφού είδαμε κρόσσια και σε brands πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, όπως οι Isabel Marant και Roberto Cavalli με το boho στυλ να είναι το σήμα κατατεθέν τους.

Αντίθετα ήταν τα κρόσσια που είδαμε στους Proenza Schouler και Chloe αυτά που σηματοδότησαν την απαρχή ενός νέου shape, που θέλει τα κρόσσια μαλακά και γεμάτα, να φθάνουν μέχρι το πάτωμα, ακολουθώντας τις maxi γραμμές. Είδαμε, επίσης, fringes που μοιάζουν χειροποίητα και έχουν μία πιο μποέμ, handcrafted εικόνα, ενώ ξεχώρισαν και τα πιο dramatic κρόσσια, όπως τα θαυμάσαμε στους Dries Van Noten και JW Anderson με τα fully fringed πολύχρωμα φορέματα σε 20s, charleston looks.

Van Noten PO S22 007
Chloe bag PO S22 005

Αν θέλεις και εσύ να εντάξεις το πιο χαρούμενο trend της σεζόν στην γκαρνταρόμπα σου, τότε πήγαινε σε ένα maxi φόρεμα από μαλακό μακό ύφασμα με κρόσσια, σε ένα ιδιαίτερο top με λεπτά κρόσσια σε μακραμέ υλικό που θα απογειώσει το coolness ή σε μια μικρή handbag από φυσικά υλικά, όπως η ψάθα και οι ξύλινες χάντρες.

Schouler PO S22 019

Διαβάστε επίσης:

4 street style trends που είναι τώρα hot στους δρόμους του Παρισιού

Μελισσάνθη Σπέη: Η ελληνική παράδοση μέσα από τα μάτια μιας νέας δημιουργού της avant garde