Regencycore: Μετά το Bridgerton αυτό είναι το style που έχει γίνει η νέα ανερχόμενη τάση

Ναταλία Κατσακιώρη
Regencycore: Μετά το Bridgerton αυτό είναι το style που έχει γίνει η νέα ανερχόμενη τάση
Photo: Instagram/@Bridgerton

Οι σειρές εποχής Bridgerton και The Gilded Age έχουν δημιουργήσει μία νέα τάση που μας γυρνάει στο 19ο αιώνα.

Τελικά πόσο μας επηρρεάζουν τα όσα βλέπουμε; Η απάντηση είναι πολύ περισσότερο από όσο πιστεύαμε, αν λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα, που δηλώνουν πως μετά την προβολή των σειρών «Bridgerton» και «The Gilded Age» το νέο fashion trend είναι το regencycore.

Το Bridgerton ήρθε στην ζωή μας λίγο νωρίτερα, μέσα από την πλατφόρμα του Netflix φυσικά, πέρυσι το χειμώνα μέσα στο πιο δύσκολο lock down, και αμέσως έσπασε κάθε ρεκόρ προβολών με εκατομμύρια χρήστες να παρακολουθούν το ρομάντζο ενός sexy Δούκα με την Daphne Bridgerton. Το όλο παραμυθένιο σκηνικό της εποχής, ο αγνός έρωτας και οι καυτές σκηνές το ανέδειξαν σε νέο κόλλημα, με τον ίδιο τον Δούκα, κατά κόσμον Rege Jean Page, να αποκτά δικό του fan page στο Instagram με τον τίτλο «Ο Δούκας και το κουτάλι» (btw αν δεν έχεις δει την σκηνή, είναι must).


https://www.instagram.com/p/Ca5n5l2P-h3

Από την άλλη στο HBO παρακολουθήσαμε το «The Gilded Age», μια σειρά που εντάσσεται επίσης στην εποχή της αντιβασιλείας, και μας δείχνει τα παιχνίδια ανάμεσα στην παλιά αριστοκρατία και την νέα άρχουσα και πλούσια αστική τάξηη της Νέας Υόρκης στα τέλη του 1800.

Το regencycore είναι το πιο ρομαντικό trend που είδαμε στα catwalks.

Παρόλο που και οι σειρές τοποθετούνται στην ίδια ακριβώς περίοδο, βλέπουμε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα κοστούμια, με το Bridgerton να ποντάρει στο ρομαντικό και παραμυθένιο, με όλη την παλέτα των pastels, λουλούδια, φτερά και luxury κοσμήματα, που έρχονται να συμπληρώσουν την ανάλαφρη, κοριτσίστικη αισθητική με την οποία ντύθηκε το cast. Από την άλλη το The Gilded Age διατηρεί μια μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, με σκουρόχρωμα ρούχα, βαριά υφάσματα και αξεσουάρ που δηλώνουν την τάξη του κάθε ήρωα.


https://www.instagram.com/p/Cb5KNIYriC3

Αυτό που προκαλεί, ωστόσο, μεγάλη εντύπωση πως το regencycore είναι το νέο αγαπημένο trend του κόσμου της μόδας, με σχεδιαστές όπως οι Zimmermann, Markarian και Badgley Mischka να δημιουργούν συλλογές εμπνευσμένες από την περίοδο της αντιβασιλείας, με λεπτομέρειες και fits που γεννούν έναν άκρατο ρομαντισμό.

Zimmermann PO S21 028
Badgley Mischka PO F22 037
Markarian S22 014

Τα στοιχεία μάλιστα από τις πωλήσεις είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά με items όπως οι κορσέδες, τα babydoll dresses, τα ψηλά γάντια τύπου opera, αλλά και τα φορέματα με puff sleeves, από ποπλίνα να σημειώνουν τεράστια άυξηση. Το ίδιο βλέπουμε και σε αξεσουάρ όπως τα κοσμήματα με pearls, οι ballerinas και τα head pieces με βέλο και λουλούδια.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα χρειάζεσαι έμπνευση βρες ξανά την ρομαντική σου διάθεση και διάλεξε ένα look με regencycore style.

Διαβάστε επίσης:

Get the look: 6 σύνολα για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με στυλ

Color pop: Τα 5 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στις τσάντες της άνοιξης