Trooping of the Color: Οι εμφανίσεις της Βασίλισσας την ημέρα των γενεθλίων της που άφησαν εποχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Trooping of the Color: Οι εμφανίσεις της Βασίλισσας την ημέρα των γενεθλίων της που άφησαν εποχή

Λίγο πριν την ιστορική τελετή για τον εορτασμό των γενεθλίων ας δούμε τα σύνολα που επιλέγει η Βασίλισσα διαχρονικά για το Trooping the Color.

Την Πέμπτη έχουμε γενέθλια. Μην ρωτήσεις ποιος γιορτάζει, φυσικά η αγαπημένη μας Βασίλισσα Ελισάβετ, που κλείνει τα 96 της χρόνια και θα το γιορτάσει έτσι όπως πρέπει. Τα κανονικά της γενέθλια είναι τον Απρίλιο, αλλά είναι καθιερωμένο στην Βρετανία οι μονάρχες γιορτάζουν επίσημα τα γενέθλια τους με μία σειρά από επίσημες εκδηλώσεις. Είναι η περίφημη τελετή του Trooping of the Color, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλες τις τιμές με παρελάσεις, σημαίες και πλήθος κόσμου που σπεύδει να γιορτάσει τα γενέθλια της αγαπημένης του μονάρχη.

Φέτος, μάλιστα θα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, αφού η Queen Elizabeth II, συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο της Αγγλίας και γίνεται η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας. Για πρώτη φορά μάλιστα η Βασίλισσα δεν θα χαιρετήσει τα πλήθη στην παρέλαση.

https://www.instagram.com/p/CeEh3GJsT3V

Αυτό που αναμένουν όλοι είναι η παρουσία της απόλυτης πρωταγωνίστριας, δηλαδή της Βασίλισσας: πώς θα είναι, πού θα κινηθεί και φυσικά τι θα φορέσει. Όπως είναι γνωστό το πρωτόκολλο είναι ο κυριότερος παράγοντας που ρυθμίζει όλα τα παραπάνω. όλα εκτός από το outfit που επιλέγει κάθε φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ και εντυπωσιάζει, κυρίως, με το χρώμα του. Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι η εμμονή της με το χρώμα κρύβει μία τελείως διαφορετική δικαιολογία από αυτό που θα φανταζόσουν, αφού η ίδια επιλέγει τα colorful συνολάκια της επειδή θέλει ο κόσμος να μπορεί να την δει και να την εντοπίσει εύκολα μέσα στο πλήθος.

https://www.instagram.com/p/CeD_k-OI4pg

Από τα πρώτα ήδη χρόνια της βασιλείας της η Ελισάβετ επέλεγε για αυτή την συγκεκριμένη μέρα να φοράει μία ειδική, custom made στρατιωτική στολή και να περνάει έφιππη μπροστά στο πλήθος. Με την ίδια μάλιστα στολή χαιρετούσε τον βρετανικό λαό από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, στην παραδοσιακή συγκέντρωση όλης της βασιλικής οικογένειας. Από το 1986 και μετά η Βασίλισσα δεν φόρεσε ξανά την στολή της και εμφανίζεται με τα γνωστά tailored outfits που προτιμά διαχρονικά.

Σε ελαφρύ κίτρινο, pastel lilac, baby blue και ροζ, αλλά και στο χρώμα της μέντας η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε κάθε της εμφάνιση μοναδική, με ασορτί καπελάκια, γάντια και τσάντες, αλλά και τις περίφημες καρφίτσες της που δεν παραλείπει να φοράει εκείνη την ημέρα στο πέτο της. Υπήρξαν βέβαια και τα έντονα μπλε, πορτοκαλί, κίτρινα και πράσινα ταγιεράκια που σχολιάζονται τόσο πολύ κάθε χρόνο.

Εν αναμονή της νέας της εμφάνισης ας θυμηθούμε τα πιο χαρακτηριστικά της σύνολα από την ημέρα του Trooping of the Color: