Μήπως το φθινόπωρο είναι τελικά η εποχή για να βάλεις το περίφημο αμάνικο ζιβάγκο της Rachel Green;

Ναταλία Κατσακιώρη
Μήπως το φθινόπωρο είναι τελικά η εποχή για να βάλεις το περίφημο αμάνικο ζιβάγκο της Rachel Green;

Μην αναρωτιέσαι άλλο, είναι η σεζόν του!

Η Rachel Green υπήρξε πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Αν και τα 90s θεωρούνται απόλυτα πρωτοποριακά σε σχέση με το στυλ και τη μόδα της περιόδου. Και σε αυτό θα με βρεις απόλυτα σύμφωνη, αν σκεφτεί κανείς τους σχεδιαστές-καλλιτέχνες που ανέδειξε εκείνη η περίοδος. Ο ίδιος ο χαρακτήρας της Rachel στα λατρεμένα Friends ήταν ένα ταξίδι από μόνο του. Από κακομαθημένο πολουσιοκόριτσο, σε ταπεινή σερβιτόρα στο Central Perk με sexy, mini φουστάκια, σε στέλεχος πολυεθνικών με θέση σε εμπορικά τμήματα μόδας κορυφαίων οίκων, όπως ο Ralph Lauren. Και μιλάς με μία ακραία φανατική θαυμάστρια των Friends, οπότε ξέρω τι σου λέω.

Η Rachel, που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά με τη φιλαριστή κουπ της, είχε πολλά signature ρούχα: από τις mini φούστες της, τα capri cargo παντελόνια της και της μετέπειτα pencil skirts των τελευταίων σεζόν, μέχρι τα δίπατα mules και strapless κομμάτια, που τόσο ταίριαζαν στην Anniston. Κανένα, όμως, ρούχο της δεν υπήρξε ποιο αμφιλεγόμενο από το διάσημο αμάνικο turtleneck μπλουζάκι της. Η ίδια το φόρεσε σε πολλές και διαφορετικές σεζόν της σειράς, αν και κάτι μας λέει πως ήταν μία προσθήκη, που έγινε από την πραγματική ντουλάπα της Anniston.

1662631348962-481447245-rachel_green_turtleneck_fall-(1).jpg
https://www.instagram.com/p/CPD9hThDmAw

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ήταν ένα από τα items, που διάλεξε για το Reunion των Friends, κάνοντας μία εμφάνιση με κλασικό blue denim παντελόνι και ένα μαύρο αμάνικο turtleneck. Αν ρίξεις μια ματιά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θα διαπιστώσεις ότι το φοράει ακόμη σε κάθε ευκαιρία! Στην σειρά την είδαμε με olive green, μωβ αλλά και λευκό ζιβάγκο.

Η καλλιτέχνης Sophie Lucido Johnson δημιούργησε πέρυσι ένα cartoon για το περιοδικό New Yorker γράφοντας χαρακτηριστικά: «What time of year are you for?» (δηλαδή για ποια εποχή του χρόνου είσαι;), καθώς η ηρωίδα της στεκόταν μπροστά στο περίφημο αμάνικο turtleneck top. Και η Anniston δεν έχασε την ευκαιρία να το κάνει αναπαραγωγή στα stories της, χωρίς να μπορέσει και η ίδια να δώσει απάντηση.

rachel_green_turtleneck_fall-(2).jpg
1662631377605-335661108-rachel_green_turtleneck_fall-(1).jfif

Πέρα από όλα τα φανταστικά και άκρως ξεκαρδιστικά αστεία γύρω από το αμάνικο ζιβάγκο, εγώ θα πω ότι η Jennifer Anniston για άλλη μια φορά ξέρει τι κάνει. Πρόκειται για το πιο stylish, φθινοπωρινό top που μπορείς να συνδυάσεις με τα αυστηρά office outfits, αλλά και με τζιν παντελόνι σου. Δίνει το coziness της νέας χειμερινής σεζόν, αφήνοντας ακόμη ακάλυπτα τα χέρια μας. Το μαύρο, το λευκό και το beige είναι σίγουρα οι πρώτες επιλογές, γιατί στο συγκεκριμένο item ταιριάζουν οι αποχρώσεις της διαχρονικής πολυτέλειας. Διαφορετικά ακολούθησε το Rachel look και πόνταρε στο χρώμα, όπως το πράσινο και μωβ ζιβάγκο, που είδαμε στη σειρά. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία, το φθινόπωρο είναι η εποχή του. Problem solved!

1662631423209-921946020-rachel_green_turtleneck_fall-(3).jpg
1662631357672-651884774-rachel_green_turtleneck_fall-(1).png