Η ιδιαίτερη σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Dior που την αποχαιρέτησε με μία άγνωστη ιστορία

Ναταλία Κατσακιώρη
Η ιδιαίτερη σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Dior που την αποχαιρέτησε με μία άγνωστη ιστορία

 (AP Photo/Eddie Worth, File)

AP1947

Η άγνωστη πτυχή της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα και το στυλ.

Υπήρξε μία βασίλισσα που ταυτίστηκε στη συνείδηση όλων με το καθήκον και την απόλυτη τήρηση του αυστηρού πρωτόκολλου. Η σχέση της με τη μόδα και το στυλ θεωρούνταν μάλλον τετριμμένη, αφού η ίδια είχε τις δικές της εμμονές, όπως τα πολύχρωμα ταγιεράκια της, το μανό που δεν άλλαξε για 33 χρόνια, το χαρακτηριστικό χτένισμα της αλλά και τις μικρές τσαντούλες της από τον οίκο Launer, που χρησιμοποιούσε και για να μεταφέρει τα δικά της «κρυφά» μηνύματα.

Μπορεί να ήταν προσεγμένη και περιποιημένη, αλλά κανείς δεν την είχε χαρακτηρίσει style icon, όπως αντίθετα την αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, που επέλεγε ανατρεπτικούς σχεδιαστές και τολμηρά items για την ιδιωτική της ζωή. Και, όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μία δική της άγνωστη πλευρά, που αποκαλύφθηκε μόλις μία ημέρα μετά το θάνατο της, όταν ο κορυφαίος γαλλικός οίκος Dior, μοιράστηκε με το κοινό την άγνωστη σχέση μεταξύ τους, μέσα από μία ανάρτηση, η οποία διαδέχθηκε τα θερμά τους συλληπητήρια στη βασιλική οικογένεια και το βρετανικό έθνος.

https://www.instagram.com/p/CiQmFnnIfdl

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το New Look.

Ο monsieur Dior έγινε γνωστός για το κορυφαίο ατελιέ του μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνοντας μία τομή στον κόσμο της μόδας και προσφέροντας στις γυναίκες αυτό που ήθελαν να δουν και πάλι πάνω τους μετά από σχεδόν μία πενταετία χάους: τη θηλυκότητα. Η εφεύρεση του New Look, η χαρακτηριστκή feminine σιλουέτα του με τους στρογγυλούς, στενούς ώμους, τη μικροσκοπική, στενή μέση και την ογκώδη φούστα, που έφτανε στη μέση της γάμπας, τον έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο ήδη από την πρώτη του συλλογή, το 1947. Αυτό που δεν ξέρεις, ίσως, είναι ότι ανάμεσα στις πρώτες πελάτισσες του ήταν και η τότε νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ.

queen_elizabeth_dior-(2).jpg
Great Britain Sandhurst Queen Elizabeth II and Prince Philip

(AP Photo/Eddie Worth)

Πιο συγκεκριμένα ο οίκος Dior αναφέρει στη λεζάντα της σχετικής ανάρτησης: «Ο οίκος με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Το 1947, η νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν μεταξύ των πρώτων που ανακάλυψε το New Look στο Λονδίνο, δημιουργώντας έναν δεσμό μεταξύ του Dior και του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχει αντέξει από τότε. Όλες οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια και τους Βρετανούς φίλους μας αυτή τη στιγμή», μιλώντας μας έτσι για την ιδιαίτερη σχέση της με το γαλλικό οίκο, αλλά και δείχνοντας μας μία άγνωστη πλευρά της Ελισάβετ.