The «weird girl»: Η μεγαλύτερη τάση του street style είναι να μην ακολουθείς τελικά καμία

Ναταλία Κατσακιώρη
The «weird girl»: Η μεγαλύτερη τάση του street style είναι να μην ακολουθείς τελικά καμία

Η πιο περίεργη mix & match αισθητική δημιούργησε τελικά το δικό της trend.

Όλα είναι σχετικά. Το στυλ, το γούστο, η μόδα, το τι σημαίνει κάνω σωστό styling, αλλά και το πώς υποστηρίζει κανείς πράγματι αυτό που επιλέγει να φορέσει. Το trend, λοιπόν, που θα συζητήσουμε παρακάτω έχει να κάνει με δύο πράγματα. Από τη μία είναι όλο αυτό το νοσταλγικό, απελπισμένο βλέμμα μας στο παρελθόν, δηλαδή τα 90s και 00s, τις δύο κυρίαρχες τάσεις των τελευταίων δύο χρόνων, και από την άλλη είναι όλη αυτή η απελευθέρωση, που βιώνουμε αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τη λήξη των lockdowns. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να καταπιεστεί με κανέναν τρόπο και κυρίως μέσα στα ίδια του τα ρούχα. Οπότε βιώνουμε το σημείο, όπου ναι μεν έχουμε το κλασικό trend list της σεζόν, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να απορρίψουμε κανένα item, παλιό ή νέο, ανάλογα με το πώς θα είναι φορεμένο.

Έτσι, αυτό το φθινόπωρο, βλέπουμε ίσως πιο έντονα από ποτέ στο Instagram, το φαινόμενο του «weird girl»(aka το παράξενο κορίτσι). Το weird girl trend είναι μία διαφορετική ανάγνωση του preppy back to school style, αλλά με ένα πιο πολύχρωμο και μοναδικό τρόπο. Έχοντας πάρει την πρώτη του επιρροή από το ιαπωνικό στυλ Harajuko, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε cartoon, ήρωα βίντεο παιχνιδιού και παραδοσιακής ιαπωνικής ενδυμασίας. Αυτές οι εικόνες από τους δρόμους της Ιαπωνίας άρχισαν να γίνονται δημοφιλής στα 90s και early 00s, όταν και απογειώθηκε αυτό το στυλ παγκοσμίως.

weird_girl_trend_fall22-(6).jpg
weird_girl_trend_fall22-(7).jpg

Το ίδιο το trend μοιάζει πολύ με το Y2K come back και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά μαζί του, όπως τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, το ροζ και οι neon αποχρώσεις, τα bomber jackets, οι ακραία κοντές ή αντίστοιχα μακριές φούστες και τα dad shoes. Αυτό, όμως, που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι στην ουσία κάποιες μικρές «εμμονές» με τις ιδιαίτερες πλέξεις, οι απίστευτοι χρωματικοί συνδυασμοί, τα fluffy καπέλα, οι γκέτες (ω ναι!), τα αξεσουάρ και κοσμήματα με πέρλες και τα τεράστια κασκόλ. Για να πάρεις μια γεύση, και ίσως να υιοθετήσεις και εσύ την τάση του weird girl, ρίξε μια ματιά στο Instagram profile της Bella Hadid και Iris Law, που είναι από τα πρώτα μοντέλα, τα οποία ακολούθησαν τη συγκεκριμένη αισθητική.

weird_girl_trend_fall22-(10).jpg
weird_girl_trend_fall22-(11).jpg

Μοιάζει ακραίο; Είναι πολύ πιθανό και να είναι. Αυτό, όμως, που σε κάνει να θέλεις να το δοκιμάσεις είναι η απόλυτη απελευθέρωση από τους κανόνες του styling και όλων αυτών που θεωρούνται «καλόγουστα». Δεν ακούγεται και άσχημα;!

https://www.instagram.com/p/Ch0B6e_tfuB

Gallery inspo: