Μπορεί μια κουκούλα να γίνει glam; Το κόκκινο χαλί ψηφίζει ναι και εμείς συμφωνούμε

Ναταλία Κατσακιώρη
Μπορεί μια κουκούλα να γίνει glam; Το κόκκινο χαλί ψηφίζει ναι και εμείς συμφωνούμε

Η νέα συλλογή του Yves Saint Laurent επανέφερε την 80s κουκούλα στα maxi dresses της σεζόν. Το red carpet ακολούθησε. 

Την κουκούλα την έχουμε ταυτίσει κυρίως με το αθλητικό style, τα hoodies αι τις αθλητικές ζακέτες, αλλά και κάποια πανωφόρια και jackets. Πάντως, όπου και αν μπει μια κουκούλα αυτόματα περνάμε και σε ένα πιο casual στυλ. Αν έχεις παρατηρήσεις, πολλά λίγο πιο elegant και κλασικά jackets προτιμάνε να κρύβουν την κουκούλα που χρειάζεσαι για μία ώρα ανάγκης. Οπότε αν σου έλεγα ότι ήρθε η στιγμή να τη φορέσεις και βράδυ, ποια θα ήταν η απάντηση σου;

Είδαμε τις ελαστικές κουκούλες να μπαίνουν σε maxi, βραδινά φορέματα ήδη στο SS23 show του Yves Saint Laurent, όπου ο Anthony Vacarello επανέφερε τα αγαπημένα capuche dresses, δηλαδή τα φορέματα με κουκούλα, που παρουσίασε πρώτη φορά ο ίδιος ο Yves Saint Laurent το 1985 και έπειτα ξανά το 2002, αλλά και στο τελευταίο του show πριν το θάνατο του, το 2008, κάθε φορά βέβαια με διαφορετικό υλικό. Ένα κομμάτι, δηλαδή, που επινόησε ο κορυφαίος σχεδιαστής, που ήταν μια αδιαμφισβήτητη ιδιοφυία για τον κόσμο της μόδας. Φέτος, λοιπόν, τα είδαμε σε υπέροχες αποχρώσεις, με ultra maxi length, συνδυασμένα με μεγάλα, statement, χρυσά σκουλαρίκια. Το πράσινο, το δαμασκινί, το λευκό και το μαύρο ήταν τα αγπημένα μας.

Τα capuche dresses κατέκλυσαν το κόκκινο χαλί και έγιναν το πιο hot party dress της σεζόν.

Ο Anthony Vacarello έχει διαχρονικές, αγαπημένες μούσες, που επιμελείται τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Μία από αυτές είναι η iconic Amber Valletta, που φόρεσε την πράσινη εκδοχή του capuche dress, στο κόκκινο χαλί των WSJ Innovator Awards 2022, ενώ αντίστοιχο look επέλεξε και η Kate Moss, που φόρεσε μία διαφορετική εκδοχή του ίδιου φορέματος και το συμπλήρωσε με αξεσουάρ σε boho, asian style.

WSJ. Magazine 2022 Innovator Awards
WSJ. Magazine 2022 Innovator Awards
WSJ. Magazine 2022 Innovator Awards

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο οίκος Yves Saint Laurent, που πόνταρε στο πόσο κομψή μπορεί να αποδειχθεί μια κουκούλα ενσωματωμένη σε ένα βραδινό φόρεμα, αλλά και ο ιταλικός οίκος Schiaparelli, που έχει αγαπηθεί κυρίως για τα ιδιαίτερα σχέδια του, με το haute couture αποτέλεσμα. Η Bella Hadid φόρεσε όχι ένα, αλλά δύο items, που καλύπτουν εντυπωσιακά το κεφάλι. Το πρώτο ήταν ένα ολόμαυρο σύνολο με statement ταγιέρ, με τα χαρακτηριστικά τεράστια, κουμπιά-κοσμήματα του οίκου και το δεύτερο ήταν ένα κατακόκκινο φόρεμα, με αρχαιοελληνικές πτυχώσεις και μεγάλο σκίσιμο.

https://www.instagram.com/p/CkJzdQ0PBEP
https://www.instagram.com/p/CkYMSmKti_q

Όσο και να έχεις τις αμφιβολίες σου για τη νέα αυτή τάση, οι παραπάνω φωτογραφίες αποδεικνύουν και με το παραπάνω πόσο κομψή μπορεί να είναι μία φίνα κουκούλα ακόμη και σε ένα βραδινό σύνολο. Βάλε, λοιπόν, λίγο drama στη ζωή σου.