Όταν η πριγκίπισσα Diana δημιούργησε τη δική της σχολή «revenge dressing» με ένα μικρό μαύρο φόρεμα

Ναταλία Κατσακιώρη
Όταν η πριγκίπισσα Diana δημιούργησε τη δική της σχολή «revenge dressing» με ένα μικρό μαύρο φόρεμα

(AP Photo/Herman Knippertz, File)

Ζούμε σίγουρα την εποχή του «revenge-dressing» και τα ρούχα μιας γυναίκας μπορούν σίγουρα να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Και όλα αυτά μετά την εμφάνιση της Diana με ένα τόσο δα μαύρο φόρεμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ρούχα μας συμβολίζουν κάτι. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους με σημαντική θέση που καθορίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, το να φοράς κάτι που έχει ένα συμβολισμό είναι μάλλον ο κανόνας παρά η εξαίρεση. Η στιγμή που η πριγκίπισσα Diana κατέβηκε από το αυτοκίνητο το καλοκαίρι του 1994 για να παραβρεθεί στην Serpentine Gallery, ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην της πλέον πρίγκιπας Κάρολος έδινε μια εκ βαθέων συνέντευξη όπου παραδέχτηκε ότι είχε παράνομη σχέση με την Camilla Parker Bowles, έχει περάσει στην ιστορία. Όχι μόνο ως μια κορυφαία στιγμή της μόδας, γιατί μιλάμε πράγματι για ένα υπέροχο φόρεμα, αλλά κυρίως για αυτό που δήλωνε. Το «κοίτα τι έχασες» ήταν η φράση που ήρθε αυθόρμητα στα χείλη των περισσότερων Βρετανών που είδαν τη σκηνή και σίγουρα αυτό που ήθελε και η ίδια η Diana να πει. Τα of shoulder μανίκια του, οι διαφάνειες και το sexy τσόκερ με τα μαργαριτάρια ήταν σαν να μας ανακοίνωσαν τη νέα εποχή στη ζωή της Diana, μια ζωή πιο ελεύθερη και πιο αληθινή, μια ζωή όπου θα έπαιζε με τους δικούς της κανόνες.

CORRECTION Britain Diana Fashion For Today

(AP Photo/File)

1997 AP

Το revenge dress της Diana απενεχοποίησε τη γυναικεία «εκδίκηση».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Diana είχε φορέσει μαύρο, αν και το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας απαγορεύει αυστηρά να φορούν οι royals μαύρο, γιατί είναι ένα χρώμα που δηλώνει το πένθος. Παρόλα αυτά στο πρώτο επίσημο πάρτι για τους αρραβώνες της με τον πρίγκιπα Κάρολο εμφανίστηκε με ένα μαύρο gown από μεταξωτό ταφτά, με βολάν και strapless, εντυπωσιακό μπούστο δίπλα στην πριγκίπισσα Grace Kelly. Εκείνη ήταν το ρπόσωπο που θα έμελλε να φέρει τελικά και την αλλαγή στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Η Diana δημιούργησε σχολή στο revenge dressing, είναι γεγονός. Οι γυναίκες πάντοτε χρησιμοποιούσαν τα ρούχα τους σαν μέσο εκδίκησης, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά εκείνη το έκανε «κανονικό», το απενεχοποίησε και έδειξε ότι ακόμη και μια γυναίκα με τη δική της θέση και ομορφιά υπάρχουν στιγμές που θέλει να πάρει μια μικρή εκδίκηση.

Princes Diana

Όταν φέτος κυκλοφόρησε η πέμπτη πολυανμενόμενη σεζόν του «The Crown», οι μνήμες ξαναξύπνησαν, αφού φυσικά η συγκεκριμένη σκηνή με την άφιξη της Diana στη Serpentine Gallery ήταν μία από αυτές που παίχτηκαν στη μικρή οθόνη. Όπως εξομολογήθηκε και η ηθοποιός Elizabeth Debicki που ενσάρκωσε τη Diana, μιλώντας στη βρετανική Vogue για τα κοστούμια της σειράς, αυτό ήταν και το ρούχο που της πρόσφερε τη μεγαλύτερη συγκίνηση, αλλά και το ρούχο για το οποίο τη ρωτούσε περισσότερο ο κόσμος.

Το «The Crown» έκανε πρεμιέρα και η νέα πριγκίπισσα έφερε κάτι από το στυλ της Diana στο red carpet

https://www.instagram.com/p/Ck0sB7aDLM_

Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η έκφραση μέσα από τα ρούχα μας είναι πολύ σημαντική και θα έρθω να συμφωνήσω. Όπως επίσης υποστηρίζουν ότι πολλές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι ανέβασαν την αυτοπεποίθηση τους ή πήραν κάποια ικανοποίηση μέσα από το revenge dressing. Άλλη μια πολύτιμη στιγμή, που μπορεί να μας χαρίσει ένα μικρό μαύρο φόρεμα. Η πριγκίπισσα Diana δημιούργησε τη δική της σχολή revenge dressing και όπως γράφει και η Taylor Swift στο τραγούδι της Vigilante Shit, «I don’t dress for women, I don’t dress for men, lately I’ve been dressing for revenge». Μήπως αυτό είναι τελικά ένα νέο είδους Mantra;

Η πριγκίπισσα Diana και όλα τα σημαντικά little black dresses της ζωής της.