Οι τσάντες της Tissa Fontaneda είναι ένα «ταξίδι» στη δεξιοτεχνία του luxurius δέρματος

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι τσάντες της Tissa Fontaneda είναι ένα «ταξίδι» στη δεξιοτεχνία του luxurius δέρματος

Οι αγαπημένες τσάντες της βασίλισσας Letizia και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας έρχονται από την Ισπανία και αποθεώνουν τις παραδοσιακές τεχνικές και φροντίζουν για το καλό του πλανήτη μας.

Γεννημένη στο Μόναχο της Γερμανίας η Tissa Fontaneda ήξερε από πολύ νωρίς ότι θα ασχοληθεί με τη μόδα. Έτσι, ακολούθησε το όνειρο της και ξεκίνησε την πορεία της, μετακομίζοντας στο Παρίσι μετά το τέλος των σπουδών της για να κερδίσει μια θέση ως βοηθός σχεδιαστή στον οίκο Swarovski, όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια. Μετά από αυτό βρέθηκε στην Ισπανία και τον οίκο Loewe και αυτή έμελλε να είναι η συνεργασία που της άλλαξε τη ζωή, αφού εκεί γνώρισε από κοντά και ερωτεύτηκε το δέρμα, αναλαμβάνοντας τη σειρά των handbags του οίκου. Και κάπως έτσι, θέλησε να δώσει το δικό της vision στο κοινό, δημιουργώντας το προσωπικό της label το 2010, το οποίο φέρει και το όνομα της, Tissa Fonatneda.

1680004240909-276474974-tissa_fontaneda-(6).jpeg

Tissa Fontaneda: Ένα brand που χρησιμοποιεί το δέρμα με ηθικό τρόπο.

Οι luxurious τσάντες συμπεριλαμβάνονται στα μεγαλύτερα γυναικεία φετίχ και είναι αδιαμφισβήτητα ένα item, που μπορείς να έχεις για χρόνια -ίσως και για πάντα- στη ντουλάπα σου. Αυτή ακριβώς η έννοια του versatility υπάρχει και σε κάθε νέα συλλογή της Tissa Fontaneda, που θέλει να δημιουργεί κλασικές, διαχρονικές τσάντες με κορυφαία ποιότητα, που τις κάνει και ξεχωρίζουν. Οι νέες συλλογές παρουσιάζονται μόνο δύο φορές το χρόνο και περιλαμβάνουν μερικά νέα μοντέλα και χρώματα
,παράλληλα με τα σχέδια των προηγούμενων σεζόν. Οι τσάντες και τα αξεσουάρ που δεν έχουν καταφέρει να πωληθούν σε μία σεζόν, πωλούνται ξανά στο επόμενη, χωρίς κάποιο προϊόν να καίγεται ή να καταστρέφεται. Τα περισσεύματα δέρματος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή άλλων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολιών των μπρελόκ.

Κεφάλαιο τζιν φούστα! 6 looks για να τη συνδυάσεις με τα ανοιξιάτικα πανωφόρια της ντουλάπας σου

tissa_fontaneda-(9).jpg

Η ίδια η σχεδιάστρια είναι ένθερμη υποστηρικτής του slow fashion κινήματος, το οποίο υποστηρίζει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η αφαίρεση του πλαστικού μιας χρήσης από κάθε στάδιο παραγωγής του brand. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ισπανία από υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ επίσης κατασκευάζονται αποκλειστικά από εξειδικευμένους Ισπανούς τεχνίτες - ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγικής διαδικασίας και υποστηρίζοντας παράλληλα την παραδοσιακή ευρωπαϊκή βιοτεχνική κατασκευή.

Διαχρονική πολυτέλεια και ισπανική δεξιοτεχνία σε ένα brand που αποθεώνει το κορυφαίο γυναικείο αξεσουάρ.

Κάθε κορυφαίο brand έχει και το δικό του σήμα κατατεθέν. Το «bubble» effect είναι το signature στοιχείο όλων των προϊόντων της Tissa Fontaneda και έχει γίνει
συνώνυμο με το label. Επιτυγχάνεται μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης τεχνικής του
με ατμό και είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά περίπλοκης χειροτεχνικής διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ώρες. Κάθε μεμονωμένο δέρμα αντιδρά και
με διαφορετικό τρόπο στη διαδικασία, οπότε οι χρωματικές διαφορές και οι ατέλειες είναι φυσική συνέπεια της παραγωγικής διαδικασίας. Εξάλλου οι μικρές αυτές ατέλειες αποτελούν μέρος της γοητεία τους και αντικατοπτρίζουν τη μοναδική ιστορία πίσω από το καθένα είδος.

1680004301157-329083881-tissa_fontaneda-(10).jpeg

Η Tissa Fontaneda δίνει επίσης μεγάλη σημασία στη ζωή των ζώων, από τα οποία παράγεται το δέρμα που χρησιμοποιείται στις παραγωγές της, ώστε να ακολουθείται αυστηρά το πρωτόκολλο των δικαιωμάτων τους. Γιατί ένα πραγματικά luxurious προϊόν κάνει τη διαφορά και στο πολύ σημαντικό ζήτημα της ηθικής μόδας, όταν φροντίζει να ελέγχει την κάθε μία μικρή λεπτομέρεια γύρω από τη διαδικασία παραγωγής. Για αυτό και εμπιστεύεται τις μικρές, οικογενειακές, βιοτεχνικές μονάδες της Ισπανίας εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινότητα.

1680004320474-742453223-tissa_fontaneda-(5).jpeg

Η Tissa Fontaneda παρουσίασε τη νέα της AW23 συλλογή πριν μόλις λίγες μέρες στο Μόναχο, παραμένοντας πιστή στο χαρακτηριστικό της style. Έντονα χρώματα, ενδιαφέροντα σχήματα, ιδιαίτερα λουράκια και πρωτότυπες λεπτομέρειες συνθέτουν ένα σύμπαν γεμάτο πολυτελή items, που αξίζει να έχει κάθε γυναίκα στη συλλογή της. Γιατί κάθε νέα μας τσάντα μπορεί να γίνει μια αγορά επένδυση, όταν πρόκειται για την Tissa Fontaneda, με τα signature bubbles της να κάνουν λίγο πιο χαρούμενο και eleagant το κάθε μας outfit.