Το 2023 θα ντυθούμε σαν μπαλαρίνες με το Balletcore να είναι το hot ανοιξιάτικο trend στο Tik Tok

Ναταλία Κατσακιώρη
Το 2023 θα ντυθούμε σαν μπαλαρίνες με το Balletcore να είναι το hot ανοιξιάτικο trend  στο Tik Tok

Θυμάσαι που μικρή ήθελες να ντύνεσαι συνέχεια μπαλαρίνα; Το Balletcore είναι εδώ για να εκπληρώσει την παιδική σου φαντασίωση και να βάλει τα girly ρούχα μιας μπαλαρίνας στα σύνολα μας. 

Δεν θέλω να γίνομαι γραφική, αλλά το Sex And The City είναι μία σειρά σημείο αναφοράς για την παγκόσμια μόδα. Απόδειξη; Ότι δεν υπάρχει καμία σχεδόν τάση, που να μην έχει περάσει από ένα τουλάχιστον σύνολο μίας πρωταγωνίστριας της σειράς, με την Carrie Bradshaw να είναι φυσικά η κορυφαία όλων. Το outfit από τους τίτλους αρχής της σειράς, με την tutu φούστα και το ροζ tank top της Carrie είναι το απόλυτο reference για το Balletcore. Την τάση που σαρώνει το Tik Tok και θα συνεχίσει να μας απασχολεί, φυσικά, και μέσα στο 2023.

Ξέρω ότι μπορεί να έχεις κουραστεί κάπως με όλα αυτά τα micro trends που έρχονται και φεύγουν κατά καιρούς από το προσκήνιο, αλλά το Balletcore δεν μοιάζει με κανένα από αυτά. Και η εξήγηση έρχεται από τον οίκο Miu Miu, που μας έφερε την αισθητική της μπαλαρίνας σε ένα από τα shows του και απογείωσε το Balletcore πρώτα με τις ballet flats που λάνσαρε και έγιναν αμέσως viral, αλλά και με τις mini φούστες, τα ρομαντικά ημιδιάφανα φορέματα και τα embellished tops.

Οδηγός αγοράς: Τα άσπρα sneakers είναι το σωστό παπούτσι για κάθε εποχή & έχουμε τα 10 καλύτερα

https://www.instagram.com/p/ChIAA-gOofM

Το Balletcore ταιριάζει στην ανοιξιάτικη διάθεση μας και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Στην πράξη τώρα, θα σου πω ότι η συγκεκριμένη τάση είναι πάρα πολύ άνετη και ταυτόχρονα χαριτωμένη και sexy, οπότε μέχρι εδώ όλα καλά. Σκέψου ότι προσπαθείς να φέρεις τα hero pieces που χρησιμοποιεί μια μπαλαρίνα στην καθημερινότητα της, μέσα και έξω από το studio, στα δικά σου casual outfits. Οπότε τα κορμάκια, οι ανάλαφρες φούστες που δένουν στο πλάι, το σατέν ύφασμα, τα pastel χρώματα, τα καλσόν και τα stirrup κολάν, και φυσικά τα παπούτσια μπαλαρίνες είναι τα πρώτα και κυριότερα κομμάτια, που πρέπει να επιστρατεύσεις.

https://www.instagram.com/p/ChfIOUystAo

Γενικά, το Balletcore είναι μία τάση που συνδυάζει την άνεση, το ρομαντικό στοιχείο, τη νοσταλγία αλλά και την ελεύθερη κίνηση του σώματος. Η Gen Z το έχει αγκαλιάσει ως ένα από τα αγαπημένα της trends και έχει κατακλύσει το Tik Tok με how to βιντεάκια. Ο πιο απλός τρόπος να υιοθετήσεις την τάση είναι να επενδύσεις σε ένα τούλινο φόρεμα, ένα ζευγάρι ballet φλατ παπούτσια ή μία ανάλαφρη φούστα σε pastel απόχρωση και μαλακό ύφασμα. Πάρε έμπνευση από την παρακάτω gallery και δοκίμασε το micro trend που έχει αποθώσει το Tik Tok.